Tunis u Bijelom Polju savladao Crnu Goru

Muška seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Bijelom Polju, u prijateljskom meču, od Tunisa 30:29 (14:15).
5 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Milan Ašanin
Rukometaši Crne Gore, Foto: Milan Ašanin
Ažurirano: 03.04.2014. 18:06h

U zanimljivom i borbenom prijateljskom meču, rukometaši Crne Gore poraženi su u Bijelom Polju od Tunisa 30:29 (14:15).

U večerašnjem duelu na klupi Crne Gore debitovao je novi selektor Ljubomir Obradović, koji je na kormilu naslijedio Zorana Kastratovića.

Tokom cijelog duela igrači obje reprezentacije pružili su svoj maksimum, pa je izgledalo kao da je bio u pitanju zvanični susret. Selekcije su se smjenjivale u vođstvu, a “crveni” su poklekli u posljednjih 15 minuta.

Crna Gora je dobro otvorila utakmicu i u 6. minutu vodila 4:2. Zatim su gosti napravili seriju od 4:0 i došli do dva gola prednosti. Potom su izabranici Ljubomira Obradovića zaigrali bolje i golom Marka Lasice izjednačili u 20. minutu (12:12), a do poluvremena uspjeli i da steknu minimalnu prednost (15:14).

Početak drugog dijela pripao je našim rukometašima, koji su preko Mladena Rakčevića i Vaska Ševaljevića povećali razliku na tri gola.

Uporni Tunižani se, međutim, nijesu predavali i u 43. minutu sa igračem manje izjednačili su rezultat 24:24. Od tog trenutka dolazi do pada u igri naše selekcije što su gosti iskoristili, pa su u 55. minutu došli do tri gola prednosti (26:29).

I pored toga crnogorski rukometaši imali su posljednji napad za izjednačenje, koji nijesu iskoristili, tako da su na kraju zasluženo slavili gosti.

Novi duel istih na programu je u subotu.

Crnogorskoj selekciji dueli sa Tunisom su generalna proba uoči junskih mečeva sa Bjelorusijom, u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Izjave

Ljubomir Obradović, selektor Crne Gore

"Moramo biti zadovoljni igrom koju smo prikazali u duelu sa Tunisom. U prvom poluvremenu maksimalno dobro smo parirali gostima, uspješno sprečavali njihove kontre i taj dio riješili u našu korist. Međutim, u poljednjih 15 minuta, došlo je do žestokog pada u našoj igri, lako smo gubili lopte I dozvolili protivniku da se razigra. Sve u svemu, zadovoljan sam zadovoljn sam jer su se moji igrači borili do zadnjeg atoma snage i vjerujem da ćemo izvući pouke iz ovog poraza".

Sead Hasanefendić, selektor Tunisa

"Bila je ovo jedna dobra i neizvjesna utakmica. Mislim da su gledaoci uživali u dbrom rukometu koji su prikazale obje selekcije".

Crna Gora - Tunis 29:30 (15:14)

Bijelo Polje - Dvorana: "Nikoljac". Gledalaca: 1.000. Sudije: Ražnatović i Pavićević (Cetinje). Sedmerci: Crna Gora 5 (4), Tunis 4 (2). Isključenja: Crna Gora 6, Tunis 8 мinuta.

Crna Gora: Мijatović (tri odbrane), Simić (četiri odbrane i sedmerac), Rakčević 2 (1), Grujičić 1, Vuković, Lipovina 5, Leković, Мarković 3, Radović, Popović, Аnđelić 5, Grbović, Vukićević, Drašković 1, Ševaljević 8 (3), Perišić 1, Simović, Lasica 3, Мalović.

Тunis: Мајеd (pet оdbrana), Žilani, T. Ајmen, Аbdelik 3, Isami 3, Žaleledin, Мohamed, Banur, Kamel 1, M. Мaruan, Šafik, Vasim, Vael 4, Аli 5 (1), B. Usama 8 (1), H. Usama, H. Ајмеn 6, Š. Маruan.

Bonus video: