Budućnost ponovo pobijedila Krim

Rukometašice Budućnosti nisu igrale kako mogu, ali su savladale Krim sa 30:26
75 pregleda 5 komentar(a)
Budućnost-Đer, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Đer, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.03.2014. 21:28h

Kako su igrale glavnu fazu, tako su je i završile - pobjednički. U posljednjem meču u Ligi šampiona pred fajnl-for, zakazan za 3. i 4. maj u Budimpešti, rukometašice Budućnosti nisu igrale kako mogu, ali su savladale Krim sa 30:26.

Tako su sa po tri pobjede i remija okončale grupu 2 i makar noć prespavale na vrhu. Da bi tu ostale, neophodno je da Larvik u nedjelju slavi u Đeru, mada to i nije toliko bitno...

Duel timova koji su bili slabiji u odnosu na onu feštu u „Morači” (Slovenmkama otišle Oana Manea i Talida Tolnai, a odmarala je Barbara Lazović-Varlec, dok su Podgoričankama nedostajale suspendovana Milena Knežević, povrijeđena Dragana Cvijić i bolesne Marina Vukčević i Biljana Pavićević) bio je uzbudljiv sve do kraja, kada su izabranice Dragana Adžića pojačale tempo i zadale konačni udarac nespremnom rivalu...

Krim je vodio samo na startu, ali su izabranice Dragana Adžića sa dva brza gola Kinge Bizdre preokrenule na 3:1. Tim Tonea Tiselja je poravna na 3:3, a do narednog izjednačenja je čekao sve do šest minuta prije kraja, kada je Nina Verc pogodila za 24:24 i natjerala Adžića na tajm-aut.

Izabrano je iznenađenje za Tiselja, jer je Irina Nikitina iskoristila rupu u odbrani rivala i postigla svoj tek treći gol u Ligi šampiona.

Verc je srećno, od bloka, ponovo savladala Klaru Voltering, ali je Budućnost bila jača i koncentrisanija u finišu - prvo je Majda Mehmedović drugi put na utakmici majstorski proigrala Radmilu Petrović i tako joj se „revanširala” za spektakularnu asistenciju u napadu sa dvije igračice manje, a potom je Suzana Lazović iz kontre povisila na 27:25.

Smanjila je Danijela Piedade, ali su se za konačnih 30:26 pobrinule Kristina Neagu, Bizdra i Petrović...

Krim - Budućnost 26:30 (15:17)

Ljubljana - Dvorana “Stožice”. Gledalaca: 1.000. Sudije: Pandžić i Mošorinski (Srbija). Sedmerci: Krim 4 (4), Budućnost 2 (1). Isključenja: Krim 4, Budućnost 8 minuta.

Krim: Grubišić (sedam odbrana i sedmerac), Stefanišin (četiri odbrane), Marinček, Piedade 1, Verc 6, Mavsar 5 (2), Bulatović 2, Lazović-Varlec, Zulić, Penezić 8, Krpež 4 (2), Zrnec, Potisek.

Budućnost: Voltering (šest odbrana), Žderić (četiri odbrane), Petrović 4 (1), Neagu 5, Mugoša, O. Vukčević, Nikitina 1, Božović, Gjorgijevska, Dalbi 4, Ježić 6, Cvijić, Mehmedović 2, Bizdra 5, Lazović 3.

Bonus video: