Provjera za Đer protiv Vardara

"Cilj nam je izbjegnemo padove iz prethodnih mečeva. Navikle smo da na svakoj utakmici naučimo nešto novo i da narednu odigramo bolje nego prethodnu", kaže Majda Mehmedović
0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.01.2014. 16:43h

Deset dana pred početak glavne faze Lige šampiona, rukometašice Budućnosti imaće posljednju provjeru. I to kakvu - četvorostruki uzastopni prvak Regionalne lige u derbiju 12. kola dočekuje Vardar.

Obračun sa ekipom koja je takođe u osam najboljih u Evropi, čiji dres nose Jovanka Radičević, Ana Đokić, Andrea Klikovac i brojne druge rukometne zvijezde, biće pravi test za duel sa Đerom prvog dana februara.

Meč koji počinje u 19 časova u „Morači“ daće odgovor da li je Budućnost spremna za gostovanje prvaku Evrope i, prije svega, da li može da izbjegne oscilacije u igri.

Na sve tri utakmice u 2014. godini, Podgoričanke su padale u drugom poluvremenu, a i sam Dragan Adžić je nakon susreta sa Podravkom priznao da traži rješenje za to...

Za razliku od meča sa Hrvaticama, u timu će biti i Klara Voltering i Majda Mehmedović, a drugo lijevo krilo će biti Olivera Vukčević, koja će dobiti priliku ispred Biljane Pavićević.

"Značiće nam baš dosta ova utakmica. Mislim da ćemo odigrati mnogo bolje nego u Ljubljani i protiv Podravke. Regionalna liga nam služi za podizanje forme, da ono što na pripremama radimo pretočimo na teren i nadam se da ćemo spremne dočekati Ligu šampiona", ističe Mehmedović.

Lijevo krilo „plavih“ naglašava da je ubijeđena da će Budućnost igrati bolje nego prije tri dana.

"Cilj nam je izbjegnemo padove iz prethodnih mečeva. Navikle smo da na svakoj utakmici naučimo nešto novo i da narednu odigramo bolje nego prethodnu. Još nismo pokazale pravo lice, podižemo formu i vjerujem da ćemo biti na nivou protiv Đera".

U prvom meču večerašnjih rivala, Budućnost je u Skoplju slavila sa 24:20. Tim Indire Kastratović je željan revanša, zbog čega će utakmica sigurno biti uzbudljiva do kraja.

"Ovo nam je najbolja moguća provjera. Nema opuštanja, uopšte ne razmišljamo o tome da smo pobijedile Vardar u prvom dijelu sezone, jer znamo da nas je rival tada možda potcijenio. Igraćemo kao da je ovo utakmica Liga šampiona, a Vardar svakako jeste mnogo dobra ekipa, koja zahtijeva da pružimo maksimum", zaključila je 23-godišnja Baranka.

Bonus video: