Darlo: London smo već zaboravile

"Crna Gora je favorit, jer ima isti tim i trenera kao lani, a te djevojke su godinama bile zajedno u Budućnosti", rekla je Darlo za „Vijesti”
52 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 11.12.2013. 11:05h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beograd - U posljednjem meču 3. kola, Francuska je savladala Holandiju sa 23:19, pa je sada pred rukometašicama Crne Gore jasna situacija - ukoliko večeras pobijede tim Alana Porta, osiguraće 1. mjesto u grupi A, a samim tim dobiti lakog rivala u osmini finala.

Veliku bitku u „Pioniru” očekuje golmanka Francuske Kleopatra Darlo.

"Čeka nas veoma dobar tim, koji nije slučajno osvojio zlato na Evropskom prvenstvu. Moramo da igramo kao i protiv Holandije, ali smo svjesne da je naš naredni rival jači od svih sa kojima smo se do sada sastajale. Crna Gora je favorit, jer ima isti tim i trenera kao lani, a te djevojke su godinama bile zajedno u Budućnosti", rekla je Darlo za „Vijesti”.

Želite li osvetu za poraz u četvrtfinalu Olimpijskih igara?

"Ovo je sasvim drugačiji tim, sa dosta novih igračica i novim selektorom. Potrudile smo se da zaboravimo London, ponašamo se kao da se ta utakmica nije ni igrala - poručila je Darlo.

Selektor Alan Port, koji je prije 11 mjeseci vodio Tunis do pobjede nad Crnom Gorom na Svjetskom prvenstvu za rukometaše (27:25), pokušaće da natjera svoje izabranice da zaborave poraz u glavnom gradu Velike Britanije.

„Crvene” su golom Katarine Bulatović u posljednjoj sekundi iz sedmerca rastužile devet igračica iz tima koji vodi Port.

"Neću pokazati igračicama video iz Londona, jer je taj meč još trauma u njihovim glavama. Ja imam psihološku prednost u odnosu na njih, jer tada nisam bio selektor. Želimo, naravno, pobjedu protiv Crne Gore, ali nam je sada najvažnije što smo ostvarili prvi cilj i ušli u osminu finala. Na naredni meč nećemo gledati kao na priliku za osvetu, jer ovo još nije nokaut faza", naglasio je 52-godišnji stručnjak.

Bonus video: