Brodolom Lovćena u Skoplju

Cetinjani su protiv Vardara pretpjeli i peti uzastopni poraz u takmičenju, u kojem imaju samo jednu pobjedu, i to onu na startu protiv Borca iz Banjaluke
54 pregleda 2 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2013. 17:35h

Kako je meč u Skoplju završio, vijest je da je Lovćen prvi poveo – crnogorski šampion je doživio pravi brodolom protiv Vardara sa 36:19.

Vardar je sa tri boda iz ovog meča (petom pobjedom u sedam mečeva) preuzeo lidersku u SEHA Gasprom Južni tok ligi.

Cetinjani su pretpjeli i peti uzastopni poraz u takmičenju, u kojem imaju samo jednu pobjedu, i to onu na startu protiv Borca iz Banjaluke.

Neuspjeh u Skoplju nije neočekivan, naprotiv, ali ovako težak poraz je malo ko očekivao, ne zbog snage Lovćena, već zbog toga što Vardar u subotu igra meč u Ligi šampiona, pa sigurno nije planirao da igra “do daske”.

Očigledno da finansijski problemi u Lovćenu (igrači su primili jednu zaostalu platu od prošle godine i akontaciju od 150 eura za jednu platu u ovoj sezoni), te serija gostovanja na početku sezone (Cetinjani su svim osam mečeva odigrali na strani, šest u SEHA ligi, zbog renoviranja dvorane u prijestonici, te dva u EHF kupu), potpuno demoralisali sastav Kasima Kamenice, koji ne uspijeva da odigra ni na nivou svojih mogućnosti, koje su, u svakom slučaju, kvalitativno manje nego ranijih sezona...

Što se samog meča u Skoplju tiče, sve je bilo jasno u 15. minutu kada je Vardar poveo 15:3! Vardar, u čijim se redovima samo dva golmana i Mitko Stoilov nisu upisali u strijelce, najveću prednost imao je u 48. minutu (32:14).

Jedino su mladi golmani Vuko Borilović i Vladan Abramović parirali kolegama sa suprotne strane.

"Vardar je imao pravi profesionalni pristup meču, svi igrači su doprinijeli visokoj pobjedi. Mi nismo bili ni blizu toga, bili smo impresionirani protivnikom i atmosferom u dvorani. Razočaran sam mojim timom, bez obzira na lošu situaciju u klubu. Individualni kvaliteti nekih mojih igrača su na niskom nivou", rekao je trener Lovćena Kasim Kamenica.

Lovćen u narednom kolu opet gostuje, 27. oktobra se u Osijeku sastaje sa Nekseom.

Vardar – Lovćen 36:19 (21:9)

Skoplje – Dvorana: “Kale”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Cindrić i Gonzurek (Hrvatska). Sedmerci: Vardar 5 (2), Lovćen 6 (5). Isključenja: Vardar 4, Lovćen 2 minuta.

Vardar: Malumbres (13 odbrana i sedmerac), Milić (tri odbrane), M. Stoilov, S. Stoilov 2, Nedanovski 2 (1), Pribak 2, Toskić, Raković 6, Marković 7, Karačić 4, Dujšebajev 3, Abutović 2, Lazarov 3, Terzić 2, Rastvorcev 2, Čipurin 1.

Lovćen: Abramović (šest odbrana i sedmerac), Borilović (10 odbrana), Popović, I. Radović, Marković 6 (4), Kulenović 2, Peruničić, Drašković, M. Radović, Kaluđerović 1, Ojdanić, Nikolić 2, Čizmović 1, Ačruk 3, Lasica 1, Lipovina.

Bonus video: