ŽRK Gorica: Nećemo igrati ligu dok se ne izvrši reorganizacija RSCG

Nećemo igrati i zato što na naš dopis upućen 12.09.2013. godine Rukometnom savezu Crne Gore ni do današnjeg dana nijesmo dobili odgovor.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.10.2013. 16:18h

Predsjednik ŽRK Gorica Božo Đikanović je juče "Vijestima" potvrdio da se ovaj klub u predstojećoj sezoni neće takmičiti u Prvoj ligi, a danas se klub oglasio zvaničnim saopštenjem, u kojem je objasnio razloge odustajanja od domaćeg takmičenja.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

U subotu 12.10.2013. godine bio je i „poslednji dan“ kad smo po „Odluci UO RSCG“ bili u mogućnosti da izvršimo uplatu u „nekom“ iznosu određenom „onako“ da bi naša uplata značila i mogućnost da počnemo (a poslije kako bude) da igramo bilo koju ligu u crnogoskom rukometu.

Dakle, ako hoćete da igrate treba da platite, a pri tom nije važno da li imate dovoljan broj igračica određene dobne starosti.

Ako platite (ne ako imate da platite) bilo koju ligu mogu igrati „sve registrovane igračice kluba bez obzira na dobnu starost“ (po njihovom tumačenju propisa), jer, svako ima pravo da tumači propise.

I vi nemate tu šta da tražite.

TO JE TAKO I KRAJ!!

Nama u RK Gorica se ne čini da je tako.

Mislimo da je u svemu ovome najvažnija rukometna igra i mogućnost igranja te igre i zato nećemo i ne možemo pristati da igramo prvu (ili bilo koju drugu ligu):

- dok rukometni klubovi ne dobiju status u rukometnoj hijerarhiji koji im, po prirodi stvari, i pripada

- dok se ne utvrdi „starosno doba igračica koje mogu igrati“ - u Prvoj (i/ili svakoj drugoj) ligi“.

- dok se ne nađu sponzori za plaćanje sudija i kontrolora (na ovaj način dobijamo novi, kvalitetniji odnos klubova i sudijske organizacije)

- dok se ne ukine depozit

- dok se kotizacija ne svede na normalnu vrijednost

Nećemo igrati i zato što na naš dopis upućen 12.09.2013. godine Rukometnom savezu Crne Gore ni do današnjeg dana nijesmo dobili odgovor.

Prijatelji u rukometnog sporta, možda je ovo jedinstvena prilika da se izvrši reorganizacija (ili kako god je nazvali) Rukometnog Saveza Crne Gore i stvori savremen i moderan rukometni savez lišen zastarjelih akata, mišljenja i funkcionisanja.

RK Gorica i dalje ostaje otvorena za saradnju u okviru svojih mogućnosti", navodi se u saopštenju.

Bonus video: