Poraz Budućnosti u Dabašu

To je prvi poraz podgoričkog tima, nakon startnog trijumfa protiv poljskog Lublina (31:19)
71 pregleda 5 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.10.2013. 20:23h

Perfektna igra krila dugo je držala Budućnost u životu na gostovanju u Dabašu, ali u rukometu glavnu riječ, ipak, vode bekovi.

Žužana Tomori, Sandra Začik i Zita Sučanski su nadigrale bekovsku liniju Podgoričanki, donijele pobjedu Ferencvarošu (27:25) i vratile svoj tim u igru nakon ubjedljivog poraza u Danskoj...

Razloga za tugovanje, ipak, nema. Vidjelo se da nova ekipa još nije u potpunosti uigrana i da u odbrani mnogo nedostaju igračice koje su prošle sezone bile glavne - Anđela Bulatović (sada nosi dres Krima) i Suzana Lazović (van terena zbog bolesti).

Kada se pojačanja u potpunosti uklope i Milena Knežević, Kamila Dalbi i Kristina Neagu dostignu željeni nivo forme, jasno je da će se Budućnosti pribojavati svi timovi u Evropi...

Ferencvaroš je vodio od starta, ali nijednom nije imao više od tri gola prednosti. „Plave” su stalno držale priključak, a sredinom prvog poluvremena su tri puta imale i minimalnu prednost.

Početkom nastavka, izabranice Gabora Eleka su prvi put došle do plus tri (17:14), ali je Radmila Petrović svojim osmim pogotkom iz isto toliko pokušaja smanjila na 21:20, da bi Majda Mehmedović izjednačila na 21:21.

Uskoro je Kamila Dalbi opet vratila sve na nulu, ali su Aniko Kovačic i Tomori ponovo odvele svoj tim na dva pogotka viška (24:22).

Neagu je nepunih 10 minuta prije kraja pogodila za 24:23, a onda su počele nevolje u napadu - Petrovićeva je prvi put promašila iz dosta teške situacije, Tomori u napadu sa igračicom manje povisila na 26:23, a potom je Melinda Sikora odbranila šut desnog krila Budućnosti.

Nesrećna serija je nastavljena, pošto je Mehmedovićeva pogodila stativu, Knežević gađala pored, a Dalbi preko gola.

U finišu je Kinga Bizdra dva puta tresla mrežu i omogućila Budućnosti da izgubi sa podnošljivih minus dva.

Ko zna, možda će u trouglu Budućnosti, Ferencvaroša i Midtjilanda na kraju odlučivati baš međusobna gol razlika...

Ferencvaroš - Budućnost 27:25 (13:13)

Dabaš - „OBO arena”. Gledalaca: 2.500. Sudije: Gusko i Repkin (Bjelorusija). Sedmerci: Ferencvaroš 4 (4), Budućnost 3 (3). Isključenja: Ferencvaroš 4, Budućnost 6 minuta.

Ferencvaroš: Ferenci, Sikora (pet odbrana), ABRAMOVIČ (četiri odbrane), ZAČIK 5, CIFRA, Sarka, VERTEN 2, SUČANSKI 2, Mesaroš 1, Suh, Štajnbah, KOVAČIC 6, TOMORI 7, Pena 4 (4), Kočiš, Samoranski.

Budućnost: VOLTERING (osam odbrana), M. Vukčević, Žderić (jedna odbrana), PETROVIĆ 8 (1), NEAGU 4, O. Vukčević, Nikitina, Božović, GJORGIJEVSKA 1, Dalbi 3, Ježić 1, CVIJIĆ 1, MEHMEDOVIĆ 3, Despotović, Bizdra 2, KNEŽEVIĆ 2 (2).

Bonus video: