Kulenović: Na pobjedu protiv Partizana

Partizan je u prva dva kola upisao poraze od Vojvodine i Vardara, dok je Lovćen savladao Borac a izgubio od Metalurga.
1 komentar(a)
Alen Kulenović, Foto: Savo Prelević
Alen Kulenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.09.2013. 11:41h

Krajem prošlog i početkom ovog vijeka, rukometaši Lovćena i Partizana vojevali su mnoge bitke za trofeje u bivšoj Jugoslaviji - od 1999. do 2003. godine su Beograđani tri puta bili šampioni, Cetinjani dva, „crveni” su osvojili dva Kupa, „crno-bijeli” jedan. Oba kluba u nezavisnim državama imaju po tri titule...

Iako su poslije godinu ponovo gosti u Beogradu, rukometaši Lovćena će večeras, u 3. kolu SEHA Gasprom Južni tok lige, prvi put od obnavljanja crnogorske nezavisnosti ukrstiti koplja sa timom iz Humske 1.

Lani je, naime, Lovćen igrao u glavnom gradu Srbije na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, čiji je domaćin bio Partizan, ali se Cetinjani nisu sreli sa beogradskim timom (u polufinalu poraženi od Sloge, u meču za 3. mjesto od Porta).

"Svi smo na okupu, svi smo zdravi, i mislim da spremno dočekujemo ovu utakmicu. Idemo na pobjedu, mislim da imamo velike šanse. Dobrom igrom u odbrani možemo da dobijemo Partizan, koji ima mladu ekipu ove godine, ali, kako nam je rekao trener Kamenica, igraju jako brzo. Ali, mislim da imamo puno motiva za pobjedu. Nakon dva poraza u Izraelu, koja nisu realna, želimo da pokažemo da nemamo pritisak igranja u gostima. Moramo da vratimo samopouzdanje, a najbolji recept je ova utakmica", kaže za „Vijesti” ljevoruki desni bek Lovćena Alen Kulenović, koji će prvi put u karijeri igrati protiv Partizana.

Večerašnji duel na „Banjici” počinje u 18 časova. Partizan je u prva dva kola upisao poraze od Vojvodine i Vardara, dok je Lovćen savladao Borac a izgubio od Metalurga.

Zbog kašnjena u realizaciji njegovog međunarodnog sertifikata, Kulenović, koji je ljetos stigao na Cetinje iz Irana, nije mogao da pomogne ekipi u dvomeču sa Makabijem u Izraelu, u prvom kolu EHF kupa. Sa dva tijesna poraza (37:35, 30:29), Cetinjani su se oprostili od Evrope.

"Jako mi je žao što nisam bio u mogućnosti da pomognem ekipi. Ali, eto sada imamo priliku da zajedničkim snagama dođemo do pobjede koja bi nam puno značila u nastavku sezone".

Kulenović je svjestan da Lovćen, s obzirom na to da je dosta promijenio ekipu ljetos, još nije spreman da pruži maksimum.

"Ovo je nova ekipa, tu su neki novi igrači, novi trener. Polako se već uklapamo u pravu ekipu, ali sigurno da nam je potreban još manji period da svi uđemo u pravu formu. Što se mene tiče, sigurno da mogu više i da ću iz utakmice u utakmicu pružati više ekipi", zaključio je Kulenović, uz napomenu da su ga igrači jako dobro prihvatili.

Danas se još sastaju Tatran Prešov - Vojvodina (18) i Nekse - Borac (19). Zbog obaveza nekih timova u Ligi šampiona, sedam dana kasnije igraju Meškov Brest - Vardar, a 14. decembra Metalurg - Zagreb.

Bonus video: