ŽRK Gorica: Prvu ligu da ne igraju pionirke, naći sponzora liga

Ne možemo dozvoliti da se Prva liga igra sa pionirkama (a druga liga?). Šta se onda dešava sa pionirskom ligom (igračice 98/99)
110 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Ražnatović i Božidar Đikanović, Foto: Vesko Belojević
Dragan Ražnatović i Božidar Đikanović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.09.2013. 11:02h

Kao što je predsjednik ŽRK Gorica Božo Đikanović i najavio na nedavnom sastanku ženskih rukometnih klubova, ŽRK Gorica se Upravnom odboru Rukometnog saveza Crne Gore obratila sa nekoliko zahtjeva.

Dopis koji je dostavljen UO RSCG prenosimo u cjelosti.

"Polazeći od činjenice da se prvenstvo obavezno mora odigrati zbog rukometa u Crnoj Gori, zbog ŽRK Budućnost i RK Lovćen, i da mora biti uključeno što više klubova u sistem takmičenja, te da je finansijska situacija u klubovima loša, kao i da se isključi mogućnost odustajanja klubova od takmičenja, predlažem:

1. Da se utvrde spiskovi igračica svih klubova sa godinama rođenja i da svojstveno tome odredimo i članove prve, druge i svih ostalih liga. Ne možemo dozvoliti da se Prva liga igra sa pionirkama (a druga liga?). Šta se onda dešava sa pionirskom ligom (igračice 98/99)

2. Naći sponzore za plaćanje sudija i kontrolora

Obrazloženje: U sistemu odigravanja utakmica veliki izdatak za klubove su upravo sredstva koja treba izdvojiti za ova službena lica. Sredstva koja treba obezbijediti za ovu namjenu za Prvu ligu, sa četiri kluba iznose:

- ako se igra po četvorostrukom bod sistemu iznose za ligu od 12 kola 5.040,00 eura.

- za dvostruki bod sistem 2.520,00 x2 mini liga - prava mjera u ovim uslovima

- ako učestvuje šest klubova, 10 kola, 20 utakmica iznosi 4.200,00 eura.

Ova sredstva se ne moraju obezbijediti u jednom potezu, već za ono vrijeme za koje traje i prvenstvo. Potrebna sredstva za sponzorisanje lige mogu se smanjiti i na način što bi članovi UO razgovarali sa predstavnicima sudijske organizacije, kao najorganizovanijeg dijela RSCG, o mogućnostima da i oni, još jednom, pomognu tako što će donijeti odluku da se službena lica delegiraju iz najbližih mjesta mjestu odigravanja utakmice. Poznajući većinu tih ljudi vjerujem da će razumjeti situaciju i dati svoj doprinos kako bi se ostvario naš osnovni cilj: odigravanje prvenstva.

3. Ukinuti depozit

Obrazloženje: pronalaženjem sponzora i depozit postaje nepotreban.

4. Kotizaciju smanjiti (za Prvu ligu žensku) na 500,00 eura.

5. Dugovanja klubova treba riješiti tako što bi se klubovi usaglasili svoje obaveze sa Savezom i plaćali stvarne troškove, i to u više rata i u razumnom roku.

Molim vas da ovo moje obraćanje shvatite najdobronamjernije, i da ne dozvolite da pojedine izuzetne rukometne sredine (Berane, Pljevlja..) ostanu bez svojih klubova.

Ostajem, naravno, otvoren za svaku vrstu saradnje,(ako cijenite za potrebno možete me pozovete na sjednicu UO-a)", navodi se u pismu ŽRK Gorica koje je potpisao predsjednik kluba Božo Đikanović.

Bonus video: