Preko Izraela do Strumice

Po ustaljenom običaju, Cetinjani će zbog smanjenja troškova oba meča igrati daleko van Cetinja, ovog puta u Ranani. Utakmice sa Makabijem iz Tel Aviva večeras i sjutra u 19 časova
51 pregleda 0 komentar(a)
Danijel Vukićević, Foto: Savo Prelević
Danijel Vukićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2013. 12:28h

Pitanje posljednjeg učesnika 2. kola EHF kupa rješavaće se u izraelskoj Ranani, gdje će rukometaši Lovćena pokušati da izbace Makabi iz Tel Aviva. Po ustaljenom običaju, Cetinjani će zbog smanjenja troškova oba meča igrati daleko van Cetinja.

Večeras u 19 časova po našem vremenu (20 po lokalnom) biće gosti, a u sjutrašnjem revanšu, u istom terminu, četvrtu godinu zaredom biće samo formalni domaćini...

„Svakako da će nam posao biti otežan, jer gostujemo u obje utakmice. Očekujemo, međutim, dobru igru i učinićemo sve da prođemo u narednu rundu. Ova ekipa je još u fazi uigravanja, ali su nam dvije utakmice u SEHA ligi dosta značile i vidi se da smo napredovali”, rekao je za „Vijesti” Danijel Vukićević.

Uloga favorita je, ipak, prepuštena Izraelcima. U timu je šest igrača koji su se suprotstavili reprezentaciji Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (Gil Pomeranc, Omer Davda, Dan Natan, Eldar Šikloši, Tomer Šimoni i Verner Stridom), kao i srpski internacionalci Bojan Butulija i Novak Bošković.

Problem je i što Kasim Kamenica i njegovi izabranici nisu gledali nijedan snimak Makabija.

„Makabi je blagi favorit, najviše zbog toga što je domaćin u oba meča. Ima nekoliko internacionalaca i izraelskih reprezentativaca, ali ih nismo gledali. Nemamo dovoljno tačnih podataka, ali mislim da igraju 6-0 odbranu. Bez obzira na to, pripremali smo se da pružimo maksimum, i idemo na pobjede u obje utakmice”.

Vukićević, koji je ranije nosio dresove Rudara, Budućnosti i dobojske Sloge, svjestan je da je Lovćen još daleko od prave igre, jer ima mnogo novih rukometaša.

„Činjenica je da smo neuigrani. Promijenjeni su svi bekovi, a zna se da je tu liniju teško uigrati. Ova ekipa je mlađa i neiskusnija nego ona od prošle godine, ali svakako imamo veliki potencijal. Sa trenerom kakav je Kamenica, kvalitet će doći do izražaja kada se potpuno uigramo”, zaključio je 22-godišnji Pljevljak.

Ukoliko eliminišu Makabi, Cetinjani bi u 2. kolu igrali sa makedonskim Zomimakom iz Strumice.

Bonus video: