Lovćen protiv Makabija, Danilovgrad sa Naisom

Ako prebrode Makabi, Cetinjani će u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv makedonskog Zomimaka iz Strumice
108 pregleda 2 komentar(a)
RK Lovćen, Foto: Marija Kapa
RK Lovćen, Foto: Marija Kapa
Ažurirano: 23.07.2013. 10:50h

Ako uspiju da sklope adekvatnu ekipu, odnosno ako riješe pitanje pivota i desnog beka ljevaka, imaće šansu da, možda, prebrode nekoliko rundi na evropskoj sceni – u 1. kolu kvalifikacija za EHF kup, rukometaši Lovćena igraće protiv izraelskog Makabija iz Tel Aviva, koji je 2012. godine stigao do polufinala Čelendž kupa, odlučeno je na današnjem žrijebu u Beču, u sjedištu Evropske rukometne federacije.

Prvi meč igra se 7. ili 8. septembra u Tel Avivu, revanš je nedjelju dana kasnije na Cetinju.

Ako prebrode Makabi, Cetinjani (u starom formatu EHF kupa su najdalje dogurali u sezoni 1999/2000. kada su stigli do četvrtfinala) će u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv makedonskog Zomimaka iz Strumice. Prvi meč bi se igrao u crnogorskoj prijestonici, 12. ili 13. oktobra, revanš sedam dana kasnije u Strumici.

"Dobili smo jednog od težih protivnika u ovoj rundi. Mnogo je igrača sa strane u izraelskom rukometu, ima igrača iz Srbije, mislim da je u toj ekipi i Rašić. Radi o ozbiljnom protivniku, a i naša reprezentacija nema neko lijepo iskustvo sa Izraelom, koji ima sve jaču ligu, njihovi klubovi igraju, čak, i kvalifikacije za Ligu šampiona. Treba da dobro snimimo rivala, a posebno da vidimo sa kakvom ćemo mi ekipom igrati da bismo mogli da procijenimo naša šanse za prolaz", rekao je „Vijestima“ kapiten Lovćena Igor Marković.

Rukometašice Danilovgrada, ove sezone filijala Budućnosti, praktično kadetska reprezentacija, koji će voditi bivša proslavljena crnogorska rukometašica Maja Savić, trener kadetske selekcije, u trećem kolu Čelendž kupa (prva dva se ne igraju) igraće protiv srpske Naise iz Niša, nekadašnjeg DIN-a, osvajača Čelendž kupa 2007. godine, pobjednika Kupa Srbije i Crne Gore 2004. (neočekivanom pobjedom u finalu protiv Budućnosti), te jednom šampiona Srbije i tri puta osvajača Kupa Srbije.

Prvi meč igra se 10. ili 11. novembra u Crnoj Gori, revanš je nedjelju dana kasnije u Srbiji.

"Drago mi je zbog troškova puta što ćemo igrati u Nišu. Uz to, Naisa je neki kvalitet koji bi nama odgovarao u ovom trenutku, sa kojim bi naša mlada ekipa, možda, mogla da se nosi. Ipak, tek nakon avgusta, kada se vratimo sa Evropskog kadetskog prvenstva, kada se neke stvari srede, i budemo znali ko će od juniorki igrati za nas, onda ću moći da se konkretnije posvetimo tom protivniku. Mislim da je to fenomanalna šansa za mlađu generaciju, da su to prave utakmice u kojima one mogu da stasaju u prave igrače", rekla nam je Maja Savić, koja trenutno priprema kadetsku selekciju za nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, od 15. do 25. avgusta.

Bonus video: