Milenković pojačala Podravku

"Ekipa će biti dosta promijenjena, ali će igrati Ligu šampiona, što je prevagnulo u mojoj odluci", rekla je za „Vijesti” Mirjana Milenković
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2013. 15:05h

Nakon sezona u Španiji (Ićako) i Francuskoj (Bezanson) vraća se na Balkan - bivša golmanka Budućnosti Mirjana Milenković je nova članica Podravke. Crnogorska reprezentativka, koja je Evropsko prvenstvo preskočila zbog povrede, potpisala je jednogodišnji ugovor sa prvakom Hrvatske, pa će nakon sezone pauze ponovo biti u prilici da igra Ligu šampiona.

"Ispala je ta mogućnost, i rekla sam sebi zašto da ne. Ekipa će biti dosta promijenjena, ali će igrati Ligu šampiona, što je prevagnulo u mojoj odluci. Uz to, ako i Regionalna liga bude organizivana na dobrom nivou, to će biti još jedna prednost", rekla je za „Vijesti” Mirjana Milenković.

Nakon što je pretprošle sezone sa Ićakom osvojila titulu, Kup Španije i Kup kraljice, i stigla među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona, Mirjana je napustila Pirinejsko poluostrvo zbog finansijskih problema finaliste Lige šampiona 2011. Lani je sa Bezansonom izborila opstanak u Francuskoj (osmi u konkurenciji 10 timova)….

"U Ićaku sam igrala u vrhunskoj ekipi sa kojom, smo, naravno osvojili smo sve što se osvojiti moglo. Protekle sezone sam bila u ekipi koja je bila na dnu, pa je svaka utakmica bila teška, kao derbi. Mogu slobodno da kažem da francuska liga nije ništa puno kvalitetnija od španske, samo je razlika što sam prošle godine igrala u redovima prvaka, a ove godine se borila za opstanak. U svakom slučaju, bilo je to, svakako veliko iskustvo. Prvi dio sezone je bio odličan, drugi nisam odradila na svom nivou. Sve u svemu, može bolje", iskrena je Milenković.

Posljednji meč u dresu Crne Gore odigrala je 3. juna prošle godine, protiv Poljske u “Morači”, na kraju ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Srbiji, koje je preskočila.

"Bila sam na spisku za EP u Srbiji, ali sam otkazala zbog povrede. Sebe i dalje vidim u reprezentaciji. Ako budem pokazala kvalitet, zašto ne bih igrala na Svjetskom prvenstvu. To bi svakom koristilo", zaključila je 28-godišnja Kruševljanka, koja je nakon nezavisnosti odlučila da igra za Crnu Goru.

Mirjana je kao veliki talenat u Budućnost stigla 2007. iz Knjaz Miloša. U Podgorici nije dobila pravu šansu, a dvije sezone je provela na pozajmici u Biserima, nakon čega je otišla u Ićako.

Najbolju utakmicu u dresu Budućnosti odigrala je 27. oktobra 2007. godine, kada je na debiju odbranila čak šest sedmeraca igračicama Ferencvaroša. Pobjeda u tom meču (22:19), omogućila je „plavima” osvajanje 3. mjesta u grupi D Lige šampiona i nastavak takmičenja u Kupu kupova.

Bonus video: