Vuković napušta mjesto selektora srpskih rukometaša

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković napustiće to mjesto poslije sporazumnog raskida ugovora
0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Beta
Veselin Vuković, Foto: Beta
Ažurirano: 23.04.2013. 20:27h

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković napustiće to mjesto poslije sporazumnog raskida ugovora, rekao je danas agenciji Beta generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RŠ) Božidar Đurković.

"Sa Vukovićem će biti sporazumno raskinut ugovor, zbog čitavog niza dešavanja u posljednje vreme. Lično sam razgovarao sa Vukovićem i dogovorili smo se na ljudski, dostojanstven i sportski način. Tu odluku još samo preostaje da potvrdi Upravni odbor RSS", rekao je Đurković agenciji Beta.

Đurković je dodao da Savez još nije stupio u kontak ni sa jednim Vukovićevim potencijalnim nasljednikom.

"Rano je još pričati o novom selektoru. Nismo još ni sa kim razgovarali. To ćemo uraditi tek kada situacija sa Vukovićem bude okončana kako treba", kazao je Đurković.

Njemački mediji ranije ovog mjeseca spekulisali su da bi nasljednik Vukovića na klupi Srbije mogao da bude trener Flensburga Ljubomir Vranješ.

Vuković je mjesto selektora "orlova" preuzeo 1. aprila 2010. godine, a sa Srbijom je na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Beogradu osvojio srebrnu medalju, a izborio je plasman i na Olimpijske igre u Londonu iste godine i Svjetsko prvenstvo 2013. u Španiji.

Srbija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine u Danskoj u Grupi 7 trenutno zauzima treće mjesto sa dvije pobjede i po jednim remijem i porazom.

Bonus video: