Roganović u Kataru

Desni bek crnogorske reprezentacije je dobio dozvolu kluba da za Al Kijad na pozajmicu odigra plej-of završnicu šest najboljih ekipa u Kataru
1 komentar(a)
Zoran Roganović, Foto: Savo Prelević
Zoran Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2013. 23:25h

Nakon što je sa svojim Lundom izborio povratak u Elit ligu Švedske, Zoran Roganović će ostatak sezone odigrati u Kataru – desni bek crnogorske reprezentacije je dobio dozvolu kluba da za Al Kijad na pozajmicu odigra plej-of završnicu šest najboljih ekipa u Kataru.

Nije prvi put da Roganović završnicu sezone, uz saglasnost Lunda, dočekuje u drugom klubu - podsjećanja radi, Roganović je u sezoni 2006/2007. odigrao Mini ligu za Lovćen, i bio jedan od najzaslužnijih što su Cetinjani osvojili prvu šampionsku titulu u nezavisnoj Crnoj Gori.

Inače, ovo mu je treći odlazak u Katar, pošto je dva puta nosio dres Al Sada, za koji trenutno igra Marko Simović.

Kako je objavljeno na sajtu švedskog kluba, pošto Lundu predstoji dug period do početka sezone u eliti, nakon superiorno osvojenog prvog mjesta u drugoj ligi, od odlaska Roganovića u Katar koristi će u sportskom smislu imati i klub i igrač, ali i finansijskom.

Nije navedeno da li je i koliko Lund dobio novca za ovu pozajmicu.

Iz Lunda su naglasili da ova pozajmica, koja će itekako oslabiti ekipu, neće uticati na odnos ekipe na terenu u posljednjim mečevima u drugoligaškoj konkurenciji.

Inače, trener Al Kijada je Hrvat Silvio Ivandija, a od starta sezone igra Slovenac Gregor Lorger.

Bonus video: