Vuković: Htio sam da budu zadovoljene sujete

" To nije bila moja ideja. "Ispoštovao" sam ekipu i desilo se to što se desilo", rekao je Vuković.
56 pregleda 3 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Beta
Veselin Vuković, Foto: Beta
Ažurirano: 19.01.2013. 23:24h

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je večeras u Saragosi da nije on samostalno odlučio o načinu igre u završnici meča sa Slovenijom,

već da je prihvatio sugestije najiskusnijih igrača.

Srbija je večeras u Saragosi izgubila od Slovenije sa 31:33 (16:19), u posljednjem petom kolu takmičenja u Grupi C i zauzela treće mjesto, pa će u osmini finala igrati sa drugoplasiranom ekipom iz Grupe D - domaćinom Španijom.

"Odigrali smo jedno loše poluvrijeme, prije svega u odbrani. Najcrnje je bilo to što su najiskusniji igrači padali u odbrani. Dogovorili smo se na poluvremenu da uđemo sa rotacijama u taj centralni blok i dosta smo popravili odbranu, stekli samopouzdanje u napadu. Mislim da je Uroš Mitrović pokrenuo naše bekove", rekao je Vuković novinarima poslije meča.

On je podsjetio da je njegova ekipa u 54. minutu imala prednost od 31:28.

"Najcrnje od svega je što sam od tima dobio signal da najiskusniji igrači budu na terenu u tom trenutku. To nije bila moja ideja. "Ispoštovao" sam ekipu i desilo se to što se desilo", rekao je Vuković.

Prema njegovim riječima, ideja je bila da iskusni igrači riješe problem sa odbranom 5+1.

"Htio sam da budu sujete zadovoljene i da pokažu šta mogu i šta jesu, međutim, vidjeli ste kako se to završilo. Šta sada očekivati ako čekamo Španiju ovdje u osmini finala. Ako danas nismo bili zadovoljni suđenjem sigurno nećemo biti ni za dva dana", rekao je Vuković.

Selektor Srbije je naglasio da je "sportski nadati se i očekivati".

"Znam kako funkcioniše sistem Svjetskog prvenstva. Teško je očekivati da se neće sve učiniti da Srbija ispadne. Na nama je da pokušamo da se suprostavimo, ako je to moguće. Teško je biti optimista poslije ovakvih poraza, ovakvih lomova u glavama. Nisam siguran šta treba da mislim i kako da se sa pojedincima u budućnosti ponašam", rekao je Vuković.

Trener slovenačke reprezentacije Boris Denič ocijenio je da je njegov tim počeo meč veoma dobro.

"Mi smo tim koji igra veoma brzo i to smo iskoristili. U drugom poluvremenu oba tima su promijenila taktiku i igralo se sporije. Imali smo problema kada je Srbija promijenila golmana, kada je branio Darko Stanić. Ipak, u posljednjih 10 minuta uspjeli smo da odigramo tako odbranu da protivnik nije znao šta da uradi i mi smo pobijedili", rekao je Denič na konferenciji za novinare.

Bonus video: