Borbenost i srce jači od nogu

"Uvijek je odbrana ključna. Čini mi se da nijedna reprezentacija čak ni ne pokušava da igra kao mi", istakla članica Budućnosti
55 pregleda 0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Majda Mehmedović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.12.2012. 11:08h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Novi Sad - Sumorno vrijeme i tmurni oblaci u Vršcu, koji su bili tek najava sniježne oluje koja ih čeka na putu ka Novom Sadu, nisu mogli da utiču na raspoloženje rukometašica Crne Gore.

A i kako bi - olimpijske vicešampionke su upisale tri pobjede u prvoj fazi i iz Južnobanatskog prenijele maksimalna četiri boda u Južnobački okrug Vojvodine.

Po navici, jedna od najvedrijih je bila Majda Mehmedović.

Trebalo je, doduše, vremena da se pronađe na potezu od restorana, foajea hotela „Srbija“ u centru Vršca i autobusa „Laste“ koji je vozio „crvene“ do Novog Sada.

Saigračice su je tražile, dozivale Bubu (niko Majdu ne zove po imenu), a kada se pojavila, na licu joj je zaigrao onaj djetinji osmijeh.

Po tome je znaju saigračice, a protivnice moraju da je se paze - 22-godišnjakinja iz Starog Bara „bije“ svakoga ko pokuša da šutne preko nje.

Zbog toga i ne čudi što kao glavni adut ističe odbranu svog gola.

"Uvijek je odbrana ključna. Čini mi se da nijedna reprezentacija čak ni ne pokušava da igra kao mi. Znam da nikome ne odgovara taj stil defanzive, ali nam on definitivno donosi pobjede. Nećemo, naravno, da odustanemo od toga, igraćemo još bolje i još snažnije pred našim golom", rekla je Mehmedovićeva za „Vijesti“.

Nakon trijumfa nad Islandom, Rusijom i Rumunijom, Crna Gora će pokušati da sruši i Mađarsku.

Ukoliko uspije, polufinale će biti nadohvat ruke, ali na putu ka četvrtoj pobjedi stoji 60 paklenih minuta.

"Očekuje nas teška utakmica. Znamo dobro Mađarice, ali smo sada u pobjedničkom duhu i nadam se da će se to nastaviti i u drugoj fazi. Jasno nam je, ipak, da će nam biti mnogo teže nego u prvom dijelu šampionata", napominje Majda.

Lijevo krilo „crvenih“ ne želi da se vadi na umor, koji vjerovatno muči i Mađarice, jer Karl-Erik Bon, kao i u Đeru prošle sezone, ne mijenja mnogo.

Taj problem mogao bi da bude izraženiji u okršajima sa Njemačkom i Španijom, ali djevojka sa brojem 77 smatra da se ti problemi prevazilaze karakterom.

"Može da ima malih smetnji sa umorom, ali je sigurno da su i naše protivnice u drugoj fazi umorne".

Moguće je da je to malo manje izraženo, jer imaju veću bazu igračica nego mi, ali u ovom dijelu šampionata veću ulogu igraju borbenost i srce, nego noge.

To su glavne osobine koje krase ovu reprezentaciju. I prije, a i sada kada smo podmlađene.

Na kraju, pred sami ulazak u autobus, Mehmedovićeva je kratko i jasno odgovorila na pitanje da li će Crna Gora moći da zaustavi dvije najbolje igračice Mađarske, Žužanu Tomori i Anitu Gorbic.

"Još se nismo spremale za njih, ali mislim da ćemo naći idealno rješenje".

Nijedna od nas nije pomislila da Rumunke mogu da nas pobijede

Karakter, o kojem se toliko priča, junakinje nacije najbolje su pokazale protiv Rumunije.

U napadu im ništa nije išlo, imale su protiv sebe fenomenalne protivničke navijače, ali nisu odustale od plana igre. I isplatilo im se, tim Georgea Tadićija je poklekao pred fenomenalnom odbranom i strpljivim napadom.

"S obzirom na to da imamo iskustvo igranja u Rumuniji i da znamo njihove navijače, znale smo šta nas čeka. Publika je, ipak, bila toliko glasna da na početku utakmice čak nismo čule jedna drugu. Ali, mislim da se nijedna od nas nije pokolebala u bilo kom trenutku i pomislila da Rumunke mogu da nas pobijede. Toliko smo bile sigurne u sebe da im nismo dale da nam poremete igru. Jeste da je rezultat bio negativan na velikom odmoru, ali to nas uopšte nije zanimalo. U drugo poluvrijeme smo ušle kao da je prvo, kao da meč počinje i time ih pobijedile", naglasila je nasljednica Maje Savić.

Grupa II (danas)

Španija - Rumunija (16.15)

Mađarska - Crna Gora (18.15)

Njemačka - Rusija (20.15)

Bonus video: