Trijumf nad Viborgom za proslavu plasmana među osam najboljih

Podgoričanke su znale da im ni poraz ništa ne mijenja, ali su još jednom pokazale da su bolje od Viborga i ostavile trostrukog prvaka Evrope na nuli
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.11.2012. 19:52h

Iako su i prije utakmice znale da će igrati u glavnoj fazi Lige šampiona, rukometašice Budućnosti su pobijedile Viborg (26:23) i završile nastup u grupi D sa skorom 4-2.

Dva i po sata prije nego što je utakmica u "Morači" počela, u Nordhauzenu je završen meč Tiringer - Zvezda, u kojem su gošće pobjedom osigurale prvo mjesto u grupi.

Podgoričanke su znale da im ni poraz ništa ne mijenja, ali su još jednom pokazale da su bolje od Viborga i ostavile trostrukog prvaka Evrope na nuli.

Žrijeb za glavnu fazu je u utorak, a rivali Budućnosti biće dvije od tri prvoplasirane ekipe (Olkim, Đer i Larvik) i jedna drugoplasirana (Ferencvaroš, Randers i Krim ili Podravka).

Budućnost - Viborg 26:23 (11:10)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 4.000. Sudije: Kasador i Nikolau (Portugal). Sedmerci: Budućnost 2 (1). Isključenja: Budućnost 2, Viborg 4 minuta.

Budućnost: Voltering, VUKČEVIĆ (12 odbrana), MILJANIĆ 3, Trifunović, MENDI 4, Živković, BULATOVIĆ 1, Nikolić, Božović, Popović, JEŽIĆ 1, MEHMEDOVIĆ 5, Despotović, Pavićević, KNEŽEVIĆ 9 (1), Lazović 2.

Viborg: Grubstrem (devet odbrana), DARLO (dvije odbrane i sedmerac), SKOV 5, Frafjord, De la Kur 2, HOLST-LARSEN 2, Bulat 2, Šeba 4, GULDEN 2, LAM-MURS, PEDERSEN 1, LIKSBORG 3, Alm 2.

Bonus video: