Srcem protiv Vujinih Makedonaca

"Mislim da možemo da pružimo dobru partiju i, ako nam se ukaže prilika, da pokušamo i da ih dobijemo", kaže Stevan Vujović
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 13:10h

Pakleni raspored se nastavlja - četiri dana nakon okršaja sa bjeloruskim Meškovom iz Bresta, u kojem su ispustili sedam golova prednosti i osvojili samo bod, rukometaše Lovćena čeka još jedan veoma težak duel na Cetinju, protiv skopskog Vardara.

Prvi pobjednik SEHA lige želi da ponovi isti uspjeh i ove sezone. Tim Veselina Vujovića je klasu pokazao već nekoliko puta ove sezone - remizirao je na gostovanjima Zagrebu (25:25) i Nekseu (27:27), a u velikom makedonskom derbiju prije sedam dana je nadvisio Metalurg (27:26). Vardar je jedini kiks napravio kući protiv Tatrana (29:33), pa je treći na tabeli, iza Zagreba i slovačkog prvaka.

"Vardar u ovaj meč ulazi kao favorit, zato što je na tabeli u samom vrhu poslije Zagreba i Tatrana. Makedonci igraju kvalitetno, brzo, moderno, kvalitetno u odbrani, vuku brzu polukontru, imaju tečan napad. Gaje stil koji je sličan našem. Mislim da možemo da pružimo dobru partiju i, ako nam se ukaže prilika, da pokušamo i da ih dobijemo", kaže Stevan Vujović.

Crnogorski reprezentativac je svjestan da su za trijumf nad Vardarom neophodni huk navijača i utakmica bez padova u igri.

"Sve zavisi od toga kako ćemo ući u meč, jer ako protivnici osjete određeni pad u našoj igri, a u prethodnim utakmicama smo imali 10-ak minuta loših perioda, znaće to da iskoriste. Potrebna nam je podrška sa tribina, ali u to ne sumnjamo. Uvijek imamo dobro navijanje. Doduše, i Vardar kući uvijek igra pred vatrenim navijačima, u izvanrednoj atmosferi, pa ih ne može iznenaditi publika na Cetinju, ali može naša agresivna igra".

Vujović je u Lovćen stigao upravo iz Vardara, sa kojim je lani senzacionalno osvojio SEHA ligu.

"Tada smo imali sastav sa dosta bivših reprezentativaca i relativno lako smo osvojili SEHA ligu, jer smo u direktnim duelima savladali najjače rivale. Ove godine Vardar ima mlađu i za nijansu bržu i agresivniju ekipu. Pobijedili su Metalurg, igrali neriješeno sa Zagrebom i dokazali da su baš jaki. Mislim da i ove godine mogu da osvoje SEHA ligu, iako se Metalurg osjetno pojačao", istakao je Vujović.

Pobjeda nad Metalurgom najveća satisfakcija za Vardar

Stevan Vujović je u dva navrata nosio dres Vardara i dobro zna koliko je njegovom bivšem klubu značajna pobjeda koju je prije sedam dana ostvario u velikom derbiju makedonskog rukometa protiv Metalurga (27:26).

"Ta pobjeda će im puno značiti, jer je rivalstvo Vardara i Metalurga kao između Partizana i Crvene zvezde. Bilo koga u Evropi da savladaju, igrači nemaju toliku satisfakciju kao kada dobiju derbi. To je meč za dokazivanje, za nadmetanje reprezentativaca Makedonije, dva predsjednika, dva velika evropska trenera. Jednostavno, više od sporta", naglašava 22-godišnji Cetinjanin.

Bonus video: