Budućnost osvojila Viborg, glavna faza sve bliža

Milena Knežević je bila najefikasnija sa osam golova, dok je Anđela Bulatović utakmicu života krunisala sa sedam pogodaka. Odlična je bila i Klara Voltering sa 16 odbrana
9 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: Luka Zeković
Anđela Bulatović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2012. 16:58h

Protiv Zvezde su zakucale na vrata glavne faze Lige šampiona, danas su ih u Viborgu odškrinule i poslale jasnu poruku Evropi - sa šampionom niko ne može da se igra.

Usred Danske, rukometašice Budućnosti su pregazile Viborg (26:20) i drugom pobjedom se učvrstile na 1. mjestu grupe H Lige šampiona.

A kako igraju i djeluju djevojke Dragana Adžića i na terenu i kraj njega, teško da iko od rivala vjeruje da ih može pomjeriti sa vrha...

U gradu u centralnom dijelu Danske, gdje „stanuje” trostruki prvak Evrope, aktuelni vladar Starog kontinenta je pokazao da u sportu nisu bitne godine, već kvalitet.

Izuzetno mlada ekipa Budućnosti poigravala se sa znatno iskusnijim suparnicama, koje su samo dva puta vodile - u 1. i 12. minutu, kada su nakon serije 3:0 preokrenule na 6:5.

Tada je Milena Knežević postigla tri od svojih osam golova, koja su joj omogućila da ostane prvi golgeter Lige šampiona, i vratila Budućnost na plus dva (8:6).

Od tog trenutka Dankinje nijednom nisu ni izjednačile, a kada su posljednji put stigle na minimalan zaostatak, potpuno su stale - nakon pogotka Rike Skov za 20:19 u 44. minutu, Budućnost je zaigrala fenomenalno u odbrani, a Anđela Bulatović utakmicu života krunisala sa dva perfektna gola i zaokružila seriju 5:0 za nedostižnih 25:19 (54. minut).

Domaće su do kraja utakmice postigle još samo jedan gol, i to minut i 13 sekundi prije kraja! Tada je Sabine Pedersen postavila konačnih 26:20...

Budućnost za sedam dana gostuje njemačkom prvaku Tiringeru. Ako budu igrale kao juče u Danskoj, Klara Voltering i drugarice ne moraju da brinu, pobjeda će biti nadohvat ruke.

Možda je rano za takvu konstataciju, ali je jasno da i ova, znatno podmlađena i oslabljena Budućnost, u kojoj nema ni povrijeđenih Dragane Cvijić i Elene Gjorgijevske, ima šampionski pedigre.

A kada će on doći do izražaja, kada će se i da li će se ponoviti onaj istorijski 13. maj, još je rano reći...

Viborg - Budućnost20:26 (12:14)

Viborg - „Viborg stadionhal”. Gledalaca: 1.420. Sudije: Bonifert, Olah (Mađarska). Sedmerci: Viborg 4 (4), Budućnost 3 (2). Isključenja: Viborg 8, Budućnost 12 minuta.

Viborg: Grubstrem-Skagerstam (dvije odbrane), DARLO (četiri odbrane), SKOV 3, Frafjord, Dornonvil de la Kur, LARSEN 2, Šeba, GULDEN 5 (4), Lam-Murs, Andersen, PEDERSEN 5, Baunsgard, LIKSBORG 3, Alm 1, Hald, FISKER 1.

Budućnost: VOLTERING (16 odbrana), Vukčević, Bralo, MILJANIĆ 4, Trifunović, Mendi 1, ŽIVKOVIĆ 1, BULATOVIĆ 7, Nikolić, Popović, Ježić, MEHMEDOVIĆ 4, Despotović, Pavićević, KNEŽEVIĆ 8 (2), LAZOVIĆ 1.

Bonus video: