Lasica: Opet su nas potcijenili

Pobjeda protiv Neksea, istina, došla je srećno, ali je trijumfom nagrađen za igru tokom najvećeg dijela meča, u kojem je u tri navrata vodio i pet razlike, posljednji put u 49. minutu.
63 pregleda 0 komentar(a)
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Goran Lasica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 09.10.2012. 11:11h

Dvije pobjede protiv favorizovanih Tatrana i Neksea, te remi u gostima protiv Borca – rukometaši Lovćena su u mini seriji u SEHA ligi, čime su, čini se, prebrodili loš start sezone.

"Nije mala stvar dobiti Nekse, a ova pobjeda je vrlo važna za Lovćen, i to iz dva razloga. Prvo, jer smo pokazali da možemo da pariramo najjačim ekipama u regionalnoj ligi, u finasijskom i igračkom smislu, kakve jesu Tatran i Nekse. Drugo, pobjeda je važna i zbog našeg samopouzdanja, koje je donekle bilo poljuljano lošim startom – kaže za „Vijesti“ lijevi bek Goran Lasica, jedan od ponajboljih u pobjedi protiv Neksea, pošto je pored uobičajeno dobro odrađenog posla u odbrani uspio da postigne i četiri gola iz isto toliko pokušaja, iako je igrao malo u napadu.

Izabranici Pera Miloševića su zasluženo savladali (28:27) ekipu koja je dva dana prije meča na Cetinju u Skoplju pobijedila Metalurg, učesnika Lige šampiona i prošlogodišnjeg finalistu SEHA lige, i koja je to tog meča imala skor od tri pobjede iz tri meča, sve tri u gostima.

Pobjeda protiv Neksea, istina, došla je srećno, jer je makedonski golman Daskalovski devet sekundi prije kraja odbranio sedmerac Mataiji, koji je prije toga pogodio svih pet penala.

Ali, Lovćen je time nagrađen za igru tokom najvećeg dijela meča, u kojem je u tri navrata vodio i pet razlike, posljednji put u 49. minutu.

"Mislim da smo odigrali onako kako je od nas i očekivao trener Pero Milošević - čvrsto u odbrani i disciplinovano u napadu. S druge strane, mislim da se Nekseu i ove sezone, kao i prošle, obilo o glavu to što su nas mnogo potcijenili, a za tako nešto nijesu imali uporište", ističe stameni Nikšićanin.

Lasica ističe da je pobjeda protiv Neksea već prošlost, i da se Lovćen okreće obavezama na evropskoj sceni, gdje Cetinjane u petak i subotu u Kopenhagenu, protiv Kif Koldinga očekuju dva meča novoformiranog Kupa EHF (koji je nastao spajanjem bivšeg Kupa EHF i Kupa kupova).

S obzirom na to da je Kif Kolding (nastao spajanjem Kopenhagena, koji je bankrotirao, i Koldinga) sa imenima poput Kima Andersona, Larsa Kristijansena, Lase Boesena, Kaspera Hvita, Venija Loserta apsolutni favorit, samo neko veliko čudo bi moglo da spase Cetinjane eliminacije sa evropske scene.

Otuda, valjda, i posljednjih godina “tradicionalna“ odluka crnogorskih klubova da se oba meča odigraju u gostima.

"Svako ko poznaje rukomet, zna da se radi praktično o nekadašnjoj ekipi Kopenhagena, u kojoj igraju rukometne zvijezde poput Kima Andersona. Pričati o njihovom kvalitetu, u igračkom smislu je suvišno, da ne pominjemo da se radi o timu koji ima milionski budžet. Zato, realno gledano, mi nemamo šta da izgubimo. Idemo u Kopenhagen da igramo dobar rukomet protiv sjajnog rivala. Pružićemo sve od sebe i igrati našu igru", zaključio je Lasica.

Bonus video: