Zvezda i Viborg u grupi Budućnosti

Nakon što su juče savladale njemački Lajpcig (26:21), Ruskinje su danas bile bolje i od domaćeg Isija sa 26:20, pa su turnir završile maksimalnim učinkom
2 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2012. 17:32h

Tri nedjelje prije početka, rukometašice Budućnosti, konačno, znaju sve rivale u Ligi šampiona, iako se epilog kvalifikacija mogao i ranije naslutiti – osim sa njemačkim Tiringerom, koji je bio poznat još od žrijeba (6. jula), Podgoričanke će titulu prvaka Evrope braniti protiv ruske Zvezde i danskog Viborga, takođe nekadašnjih šampiona Evrope (Viborg tri puta, Zvezda jednom).

Zvezda osvojila je prvo mjesto na vajld kard turniru za Ligu šampiona, koji je održan u Parizu – nakon što su u subotu savladale njemački Lajpcig (26:21), Ruskinje su danas bile bolje i od domaćeg Isija sa 26:20, pa su turnir završile maksimalnim učinkom.

U meču u kojem dilema nije bilo nijednog trenutka, najefikasnija u Zvezdi bila je Bjeloruskinje Anastasja Lobah sa pet golova, po tri su dodale Polina Kuznjecova, Jekaterina Marenjikova i Anja Vjahireva. U poraženom timu najbolje su bile Marijam Sinjat sa šest i crnogorska reprezentativka Jasna Tošković sa četiri gola.

Interesantno, Zvezda će biti prvi rival Podgoričanki, 13. oktobra u „Morači“.

Viborg je iskoristio prednost domaćeg terena na kvalifikacionom turniru grupe 1 – nakon što je u polufinalu “oduvao” švajcarski Bril (30:14), Viborg je danas u finalu bio bolji i od poljskog Vistala sa 26:22 (12:11).

Viborg su do pobjede predvodile Gulden sa šest, te Larson i Liksborg sa četiri gola. U Vistalu je najefikasnija bila Zuh sa šest golova, dok je bivša crnogorska reprezentativka Nataša Krnić postigla jedan gol.

Bonus video: