Milošević: Sloga je naša snaga

"Naša je snaga i u odbrani, u zajedništvu, u puno dobrih utakmica prošle sezone”, kaže trener Lovćena
68 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 06.09.2012. 17:14h

Da li Lovćen nakon 11 godina ponovo može da zaigra u evropskoj eliti, znaće se najkasnije u nedjelju, kada se u Beogradu završava kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona. Sa istim trenerom kao i 2001. godine, Perom Miloševićem, cetinjski klub će pokušati da se nađe u društvu Monpeljea, Flrenburga, Čehovskih medvjeda, Ademar Leona i još jedne ekipe iz kvalifikacija. Prvi rival, u polufinalu je dobojska Sloga, a u slučaju uspjeha, Cetinjani će igrati sa boljim iz drugog meča između domaćeg Partizana i portugalskog Porta.

Uz napomenu da je velika stvar što je klub zadržao 90 odsto ekipe od prošle sezone, Milošević dodaje da je Lovćen, zahvaljujući dolasku Zlatka Daskalovskog, Bogdana Nikolića i Stevana Vujovića, jači nego lani.

“Pojačala se i Sloga, doveli odlične igrače, Antea Kukrika iz Prešova, Amira Čakića, Gorana Biljaku. Imaju cilj prolazak u Ligu šampiona. Isti cilj ima i Partizan, kao i Porto, možda i najkvalitetnija ekipa u ovim kvalifikacijama”, kaže Milošević.

Trener Lovćena ističe da njegova ekipa razmišlja samo o Slogi.

“Poslije te utakmice razmišljaćemo o narednom protivniku. Pripremali smo se, naša snaga je sloga. Najavljuju da će nas pobijediti, to je sportski, spremni su, uložili su velika sredstva. Na nama je da što bolje odigramo prvu utakmicu. Pripremali smo se, imali nekoliko kontrolnih utakmica. Naša je snaga i u odbrani, u zajedništvu, u puno dobrih utakmica prošle sezone”, dodaje Milošević.

Lovćen se trudio da formu tempira upravo za start sezone, kada je i navažnije, za razliku od prošle sezone, kada su formu i samopouzdanje podizali kroz SEHA ligi.

“Uradili smo se što je do nas. Nije dobro samo povreda Grbovića. Nemamo ga desetak dana, još je neizvjesno hoćemo li moći da računamo na njega. Putovaće sa ekipom, biće u sastavu, ali je neizvjesno hoće li i koliko će moći da pomogne”, zaključio je Milošević.

Kapiten Igor Marković ističe da ekipa zna šta je čeka na kvalifikacionom turniru.

“Stvorila se neka atmosfera da ćemo lako sa njima, ne bih se složio sa tim. Sloga se pojačala sa pet ili šest novih igrača, koji su potpisali ugovore na mjesec ili dva, odnosno ukoliko se ne kvalifikuju u LŠ, postaju slobodni igrači. Oni će odigrati maksimalno. Mi smo spremni na sve, nadam se da će se Grbović oporaviti. Najveći kvalitet Lovćena je što smo ostali svi na okupu od prošle sezone i pojačali se sa Stevanom. Nadam se da ćemo biti spremni skoncentrisani i da ćemo sve prepreke u Beogradu savladati, prvo pobijediti Slogu pa onda boljeg iz duela Partizana i Porta”, rekao je Marković.

Reprezentativni srednji bek Stevan Vujović je posljednje pojačanje Lovćena, igrač koji je ponikao u cetinjskom Cepelinu. Zov Lige šampiona je bio jedan od glavnih razloga dolaska u Lovćen.

“Ambicije su da prođemo u Ligu šampiona, da pobijedimo obje utakmice. Spremili smo se dobro, imali smo video material, podatke o protivnicima. Ne bi trebalo da nas nešto iznenadi. Pošto sam novi, mogu da kažem da me ekipa dobro prihvatila, već mogu da pružim svoj maksimum uz pomoć saigrača i hvala im na tome”, rekao je Vujović.

Lovćen za Beograd putuje sjutra ujutro, a meč sa Slogom je na programu u subotu, od 19.30 časova. Dva sata ranije sastaju se Partizan i Porto.

Petričević: Cilj je Liga šampiona

Prema riječima sportskog direktora Lovćena Željka Petričevića, ambicije Lovćena postavljene su još u maju kada je “osvojena dupla kruna i šesto mjesto u Regionalnoj ligi”.

“Tada smo postavili cilj da se domognemo grupne faze Lige šampiona. U Beogradu nam neće biti lako, a isto bi bilo i da igramo na Cetinju, jer su nam rivali Porto, Partizan i Sloga iz Doboja. Naš optimizam se bazira na igrama koje smo pružili prošle godine, na kvalitetu ekipe, trenera i stručnog štaba” kazao je Petričević.

Petričević je podsjetio da je Lovćen prošle sezone dobijao ekipe poput Zagreba, Neksea, Borca…

“Imamo velike šanse i u Beogradu na ovom turniru, da dođemo do cilja i ostvarimo najbolji rezultat za muški rukomet od obnavljanja crnogorske nezavisnosti. Marljivo smo se pripremali, imali smo kvalitetne pripreme, uprava je obezbijedila da učestvujemo na kvalitetnim prijateljskim utakmicama i to nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu u Beogradu”, dodao je Petričević.

Galerija

Bonus video: