Milošević: Imamo velike ambicije

"Uprava je napravila dobar potez, jer je zadržala igrače koji su iznijeli teret prošle godine i koji iza sebe imaju fantastičnu sezonu", kaže Milošević.
159 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Rukometaši Lovćena, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.07.2012. 19:06h

Rukometaši Lovćena, u skoro identičnom sastavu od prošle godine, juče su u Sportskom centru na Cetinju odradili prvi trening i tako zvanično krenuli u novu sezonu.

Trener Cetinjana, Pero Milošević, ne krije zadovoljstvo što će raditi sa već uigranim timom i poručuje da imaju mjesec za pripreme, što je dovoljno vremena da obave posao koji ih očekuje.

"Zadovoljan sam, jer je ostalo skoro 90 odsto ekipe u odnosu na prošlu godinu. Uprava je napravila dobar potez, jer je zadržala igrače koji su iznijeli teret prošle godine i koji iza sebe imaju fantastičnu sezonu. Zbog toga će nam biti mnogo lakše da radimo, jer smo navikli jedni na druge", kaže Milošević.

Strateg Cetinjana već je napravio program rada, tako da rukometaše Lovćena sigurno očekuje “naporan” avgust.

"Uz treninge koji će biti pojačani, cilj nam je i da odigramo određeni broj kontrolnih utakmica i to najmanje šest-sedam. Naravno, sve zavisi od protivnika, jer je većina ekipa već dogovorila učešće na prijateljskim turnirima", dodaje Milošević.

Rukometaši Lovćena veći dio priprema odradiće na Cetinju.

"Finansijska strana diktira da ostanemo doma, a i cetinjska klima je u ovo vrijeme veoma povoljna za treninge. Uslovi su dobri, imamo na raspolaganju i stadion za tračnje, teretanu, salu. A kada dođe drugi dio priprema, mislim na utakmice, onda je to malo teže organizovati ovdje, jer nemamo protivnika u Crnoj Gori u tom periodu. Gledaćemo da onda odemo negdje, jedno nedjelju dana, i odigramo planirane utakmice".

I u ovoj sezoni Cetinjani imaju slične ambicije kao prošle.

"Kada je riječ o domaćoj ligi, naš cilj je dupla kruna, bez obzira kakve će ekipe napraviti drugi crnogorski timovi. Zatim, naravno što bolja igra u regionalnoj ligi i na kraju pokušaćemo da se plasiramo u Ligu šampiona, na turniru koji se početkom septembra održava u Beogradu. Sve ćemo uraditi da se što bolje pripremimo za prvu utakmicu. To je takmičenje turnirskog tipa i nema favorita. Iako je Partizan domaćin, Porto odlična ekipa, ekipa Sloge iznenadila sve u prošloj godini, mi znamo naše kvalitete i u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu, pa što bude", kaže Milošević.

Lovćen je tokom protekle nedjelje skoro završio sastavljanje ekipe. Osim trenera Pera Miloševića, vjernost Lovćenu za narednu sezonu obnovili su ili potvrdili lijevi bekovi Marko Drašković i Goran Lasica, srednji bek Marko Jovetić, desni bekovi Ivan Perišić i Vladan Lipovina, lijeva krila, kapiten Igor Marković i Milan Popović, desno krilo Mirko Radović, pivoti Nemanja Grbović i Andrija Pejović, te golman Vladan Abramović.

Klub su napustili golmani Nebojša Simić i Vuko Borilović, pivot Nikola Marković i srednji bek Vladimir Stanković, lijevi bek Vuk Latković i desno krilo Miloš Kaluđerović.

Kada je riječ o pojačanjima, član Lovćena ove sezone biće i doskorašnji bek Sutjeske Bogdan Nikolić, bivši kadetski i juniorski reprezentativac.

Iz uprave kluba najavljuju da to ipak nije kraj spiska pojačnja, te da još razmišljaju o pojačanjima na mjestu golmana i desnog krila.

Bonus video: