Cakalie u Brašovu

Cakalie je prošlog ljeta stigla u Podgoricu, u okviru operacije u kojoj je Marija Jovanović prešla u Olkim, bivši klub Cakalie
2 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2012. 22:58h

Nakon samo jedne sezone u Budućnosti, Adrijana Cakalie se vraća u domovinu – kao slobodna igračica, rumunska internacionalka je potpisala ugovor sa Koronom iz Brašova (dvostruki šampion Rumunije, posljednji put 2006. godine), koja je prošle sezone završila na šestom mjestu u rumunskom šampionatu.

Sa visinom od 178 cm i snažnim šutom, očekivalo se da će ovaj lijevi bek pojačati napadački arsenal Budućnosti, ali i odbrambeni bedem.

Da li zbog toga što se u prvoj godini nije adaptirala na novu sredinu (prvi put je igrala van Rumunije), da li zbog jake konkurencije u bekovskoj liniji, ili, pak, problema sa povredama, tek rumunska internacionalka nije opravdala očekivanja, pa je došlo do sporazumnog rastanka, iako je Cakalie imala još godinu ugovora.

Cakalie je prošlog ljeta stigla u Podgoricu, u okviru operacije u kojoj je Marija Jovanović prešla u Olkim, bivši klub Cakalie.

Iako je bila u sastavu na 12 od 14 utakmica, Cakalie se nije proslavila, niti naigrala u Ligi šampiona, gdje je postigla svega šest golova, od čega četiri na meču sa Bjasenom u “Morači”.

Osim u Olkimu, Cakalie je u Rumuniji nosila i dres Ocelula.

Prije Cakalie, Budućnost su ovog ljeta napustile Katarina Bulatović (Olkim), Sonja Barjaktarović (Rostov), Dijana Jovetić, Ana Đokić i Ana Radović, dok su Bojana Popović i Maja Savić odlučile da okončaju karijere.

U Podgoricu su stigle Francuskinja Klodin Mendi (lijevi bek), Hrvatice pivot Katarina Ježić i golmanska Katarina Bralo (23), te Srpkinje, lijevi bek Jelena Trifunović i desni bek Jelena Živković, a šansu će na desnom krilu dobiti još jedna srpska internacionalka, Željka Nikolić.

Bonus video: