EHF OBEĆAO NASTUP

Lovćen ipak igra kvalifikacije za LŠ

"Dobili smo usmenu potvrdu, ali čekamo da legne uplata i da dobijemo zvaničnu potvrdu iz Beča. Ipak, vjerujemo da će sve biti u redu", kaže za „Vijesti“ predsjednik Lovćena Jovo Lagator
138 pregleda 4 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 15.06.2012. 07:28h

Po svemu sudeći, rukometaši Lovćena ipak će zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Iako je prvobitno bila otpala ta mogućnost, pošto cetinjski klub do propisanog roka nije Evropskoj rukometnoj federaciji uplatio obavezni depozit od 25 hiljada eura, naknadnom diplomatijom kod EHF-a je „izboksovan“ dodatni rok za uplatu sradstava koja će obezbijediti Prijestonica Cetinje.

"Mi smo još ranije poslali prijavu EHF-u, ali i molili da nam produže rok za uplatu depozita za pet-šest dana, jer trenutno nijesmo imali para, a i račun nam je bio blokiran. Međutim, preko Rukometnog saveza Crne Gore iz EHF-a je stigao odgovor da to nije moguće. Juče smo napravili neke intervencije, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović se založio da nađe sredstva, i nadamo se da će EHF to prihvatiti", kazao je „Vijestima“ predsjednik Lovćena Jovo Lagator.

Prvi čovjek cetinjskog kluba očekuje danas i zvaničnu potvrdu iz EHF-a da će Lovćenu biti omogućeno učešće u kvalifikacijama za LŠ.

"Intervenisali smo, molili... Dobili smo usmenu potvrdu, ali čekamo da legne uplata i da dobijemo zvaničnu potvrdu iz Beča. Ipak, vjerujemo da će sve biti u redu", dodaje Lagator.

Predsjednik Lovćena ističe da bi onda u klubu gledali da ulože maksimum kako bi pokušali da prebrode kvalifikacije.

"Bilo bi sjajno kada bismo prošli te kvalifikacije, kada bi se u Crnoj Gori igrala Liga šampiona u muškom rukometu. Mislim da bi to bilo veliko za naš klub, za naš rukomet. Valja pokušati", zaključio je Lagator.

Od kada je Crna Gora obnovila nezavisnost, i od kada je Crna Gora stekla pravo na to, samo je muški rukometni klub Budućnost igrao kvalifikacije za LŠ, u sezoni 2009/2010. kada su Podgoričani u Skoplju zauzeli treće mjesto u konkurenciji Vardara, Dinama iz Minska i Fenerbahčea, sa pobjedom i dva poraza.

Budućnost pretprošle i Mojkovac prošle sezone odustali su od kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje.

Milošević: Pozitivno za crnogorski rukomet

Iako još nije sigurno da će i naredne sezone biti na klupi Lovćena, vijest koju smo mu saopštili prijatno je iznenadila proslavljenog crnogorskog trenera Pera Miloševića.

"To bi bilo pozitivno i dobro za crnogorski rukomet. Znam da će biti jako teško. Metalurg, primjera radi, prije dvije godine nije uspio u kvalifikacijama, iako sa mnogo većim budžetom i dobrom ekipom, te sa Červarom na klupi. Iz prvog šešira su mnogo jake ekipe, čak je u drugom šeširu jedan Tatran Prešov, izuzev prošle sezone redovan učesnik LŠ, finansijski stabilan i jak klub. Treba imati sreće na žrijebu. Ali, zašto ne pokušati. Svaka čast klubu, Opštini Cetinje i svima koji su učinili taj napor da dođe do ovoga", rekao je Milošević za „Vijesti“.