LOVĆEN ODUSTAO

Samo Budućnost u Ligi šampiona, do 4. jula prijave za Evropu

Cetinjani, naime, nijesu bili u mogućnosti da uplate obavezni depozit od 25 hiljada eura
62 pregleda 4 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Rukometaši Lovćena, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 13.06.2012. 22:27h

Od potencijalna tri crnogorska kluba, samo će rukometašice Budućnosti naredne sezone igrati u Ligi šampiona – šampion Crne Gore u muškoj konkurenciji Lovćen i vicešampion u ženskoj, pljevaljski Biseri odustali su od prava da učestvuju u kvalifikacijama za LŠ.

Cetinjani, naime, nijesu bili u mogućnosti da uplate obavezni depozit od 25 hiljada eura, dok su za Bisere, koji su pravo na kvalifikacije stekli zahvaljujući tome što je Budućnost osvojila titulu prvaka Evrope, depozit od 15 hiljada, kao i činjenica da u sastavu ima sve kadetkinje, bili „nepremostiva prepreka“.

Tako su Lovćen i Biseri „prešaltani“ u novoformirani Evropski kup (u muškoj konkurenciji nastao spajanjem Kupa EHF i Kupa kupova, odlukom Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije u aprilu prošle godine), odnosno Kup EHF, a da li će i nastupiti zavisi od toga da li će se prijaviti do 4. jula, do kad traje prijavljivanje za nastup u evropskim kupovima.

Pored Lovćena, pravo na učešće u Evropskom kupu ima i vicešampion Mojkovac, dok su vizu za Čelendž kup izborili Sutjeska i Budvanska rivijera.

Kod dama, pored Bisera u Kupu EHF pravo učešča ima i Gorica, mjesto u Kupu kupova izborio je Nikšić, a u Čelendž kupu Luna/Autoreks i Sutjeska.

Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza Crne Gore, do 4. jula svi klubovi koji su pravo na učešće u Evropi dužni su da dostave sve potrebne formulare, i tako potvrde učešće.

Klubovi, takođe, trebaju do 4. jula pismeno da obavijeste RSCG i o eventualnom odustajanju od Evrope. Ako to ne učine, za RSCG će, kako je saopšteno, to biti znak za odustajanje.

Preporučujemo za Vas