Mehmedović: Moram da vratim uslugu saigračicama

"Želim da dam sve od sebe, da Crna Gora dobije još jednu igračicu na terenu", kaže djevojka koja je prije sedam dana napunila 22 godine.
4 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Www.handballbrazil.com
Majda Mehmedović, Foto: Www.handballbrazil.com
Ažurirano: 02.06.2012. 18:00h

Iz bolničke sobe je gledala revanš finala Lige šampiona i drhtala sve do posljednje sirene, kada je njena Budućnost i definitivno postala prvak Evrope. Nije mogla da pomogne saigračicama ni na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali su se one potrudile da joj ispune i san o odlasku u London.

Došlo je vrijeme da Majda Mehmedović vrati uslugu - mlada Baranka sjutra će istrčati na teren „Morače” i pomoći ostalim reprezentativkama Crne Gore da ostvare još jedan cilj i u duelu sa Poljskom izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

"Najveći snovi su mi se ispunili, jer su mi saigračice omogućile da postanem prvakinja Evrope i da nastupim na Olimpijskim igrama. Uzgred, non-stop su bile uz mene, stalno smo bile u kontaktu i govorile su da sam im nedostajala i na terenu i van njega. To me čini srećnom, ali sada je na mene red da im pomognem. Želim da dam sve od sebe, da Crna Gora dobije još jednu igračicu na terenu", kaže djevojka koja je prije sedam dana napunila 22 godine.

Zbog povrede dušnika, koju je zadobila na pretposljednjem treningu pred revanš finala sa Đerom, Mehmedovićeva je pauzirala 10-ak dana. Dok su „crvene” bile na olimpijskim kvalifikacijama u Lionu, ona je radila po posebnom programu, kako bi bila spremna za okršaj sa Poljskom.

"Treniram bez ikakvih problema. Srećna sam što su se djevojke vratile, toliko su mi nedostajale da sam jedva čekala da dođu i da ponovo treniram sa njima. U međuvremenu sam trenirala kod Sandre Kolaković, a nisam mnogo izgubila na kondiciji, jer sam i sama trčala. Sada radim sa loptom i vidi se da sam izgubila osjećaj, ali se brzo vraćam u pravi ritam".

Nasljednica Maje Savić kaže da se ne boji duela.

"Ne postoji strah, ali mi svi govore da se čuvam. Ma, ako ne igram odbranu, ne moram ni da se pazim, a u napadu svakako nisam ni potrebna", lakonski kaže lijevo krilo koje u rukometnim krugovima svi zovu Buba.

Sjutrašnji meč u „Morači” trebalo je da bude samo formalnost, prilika da se u svečanoj atmosferi proslave odlasci na Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo u Holandiji. Ali, Poljska je šokirala Rusiju (30:22) i u Crnu Goru dolazi sa željom, doduše nerealnom, da slavi sa šest golova razlike i gurne „crvene” na 3. mjesto u grupi 3.

"Utakmica je postala mnogo bitna, ali mislim da ćemo zabilježiti pobjedu i na najbolji mogući način zaokružiti sezonu. Ako odbranu odigramo najbolje što možemo, rezultat će sam doći. Poljakinje nemaju šta novo da izmisle i pokažu, a iako su djevojke umorne uvjerena sam da će skupiti snage za još jedan meč - zaključila je Mehmedovićeva.

Bonus video: