Pao i Nekse, Lovćen upisao 11. pobjedu

Izabranici Pera Miloševića savladali su večeras na Cetinju vicešampiona Hrvatske 24:22 (10:13).
0 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Boris Pejović
Nemanja Grbović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.03.2012. 19:13h

Iako je vjerovatno bilo malo onih koji su vjerovali da Lovćen može slaviti protiv tima Kasima Kamenice, to se ipak dogodilo. Odličnom igrom prije svega u odbrani, Lovćen je uspio da upiše 11. pobjedu u SEHA ligi (uz devet poraza). Izabranici Pera Miloševića savladali su na svom parketu vicešampiona Hrvatske, u jednoj od boljih utakmica koje je u posljednje vrijeme gledala cetinjska publika.

„Više sam nego zadovoljan, jer smo dobili jednu jaku i stabilnu ekipu, i mogu reći jednu nevjerovatnu ekipu. S druge strane, ja sam se trudio da probudim moju ekipu, koja je imali duga i naporna putovanja, i jednu tešku utakmicu u Šapcu. Zbog toga sam posljednja dva dana pojačao trening. Znao sam da ćemo prvo poluvrijeme odigrati slabije, ali smo sve to ispravili u drugom. Odigrali smo odličnu odbranu, onda se probudila i publika, što je možda prvi put ove godine. Siguran sam da nije lako dobiti ovakvog protivnika, bez jedne velike borbe i pametne igre. Ipak mislim da ne bismo dobili utakmicu da nije bilo publike“, kazao je nakon Pero Milošević.

Nekse je krenuo agresivno u napadu, i već su svi mislili da Lovćen neće moći da prati nivo gostiju. U jednom trenutku, gosti su poveli čak sa pet golova razlike (10:5, 14. minut). Cetinjani, jednostavno, više od šest minuta nijesu uspijevali da nađu rješenje za čvrstu odbranu gostiju.

Onda je post Lovćena u 17. minutu golom prekinuo Goran Lasica, i Lovćen je lagano krenuo da se vraća u igru. Ipak, na odmor su otišli sa tri gola minusa.

„Prvo poluvrijeme smo možda bili neorganizovani, jer se još nijesmo oporavili od dugog putovanja do Šapca i nazad. Ali, drugo poluvrijeme je bila sasvim druga priča. Dobrom odbranom uspjeli smo da dođemo do pobjede, iako u prvom poluvremenu nije izgledalo da će biti tako“, kazao je pivot Cetinjana Andrija Pejović.

I baš tako, Lovćen je pokazao sasvim drugačije lice u nastavku. Čvrstom odbranom, predvođenom raspoloženim Simićem na golu, Lovćen u 36. minutu došao do prvog izjednačenja (14:14), a pet minuta kasnije i do prvog vodstva na utakmici (16:15).

Do samog kraja igralo se, praktično, gol za gol. U igri živaca, nošeni raspoloženom publikom, Cetinjani su, ipak, bili jači. Na kraju su sasvim zasluženo upisali još jednu pobjedu u regionalnoj ligi, i tako stvorili šansu da takmičenje završe na šestom mjestu.

„Sve što vam je Pero Milošević rekao to pije vodu, to drži. Ja sam danas srećan što sam u rukometu. Mislio sam da smo odavno zakoračili u 21. vijek, ali očigledno nijesmo“, kazao je ironično Kasim Kamenica, trener Neksea i bivši crnogorski selektor.

Na pitanje čemu ironija i šta misli pod tim, Kamenica je kazao:

„Nije ironija nego stvarno tako mislim, zbog suđenja, svega...Nemam primjedbe na igrače Lovćena, koji su željeljeli tu pobjedu, publika koja je nosila, ali sve ostalo je...“, ostao je nedorečen Kamenica, koji ruku na srce nije imao ni jedan jedini razlog da nosi žalost na sudije iz Makedonije, naprotiv.

Lovćen – Nekse 24:22 (10:13)

Cetinje – Sportski centar. Gledalaca oko 700. Sudije Mitrevski i Todorovski (Makedonija). Sedmerci: Lovćen 5 (4), Nekse 5 (2). Isključenja: Lovćen 12, Nekse 6 minuta. Crveni karton: Lasica (Lovćen) u 58. minutu.

Lovćen: Abramović, Simić (12 odbrana i tri sedmerca), Lipovina, Jovetić 2, Kaluđerović, I. Marković 4 (4), Stanković, Pejović 2, Drašković 3, Radović 3, Popović, Latković, Perišić 3, Lasica 2, Grbović 5, N. Marković.

Nekse: Pivac, Šunjić (11 odbrana), Kozina 1, Mataija 1, Eter 3, Lelić 3 (1), Jaman 2, Varvodić 3, Kedžo, Markotić 5 (1) , Slipković, Obad, Kević 2, Velić 1.

Bonus video: