Samo 10 klubova se prijavilo za rukometni Kup

Za ovogodišnje takmičenje prijavilo se svega 10 klubova (rok za prijavu je bio 31. januar), šest u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji.
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Rukometaši Lovćena, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.02.2012. 01:22h

Iako je učešće u Kup takmičenju obavezno „za sve registrovane klubove u Crnoj Gori“, shodno članu 2. Propozicija za Kup takmičenja za 2012. godinu, koje su usvojene 10. februara na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore, za ovogodišnje takmičenje prijavilo se svega 10 klubova (rok za prijavu je bio 31. januar), šest u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji.

Time je nastavljena dugogodišnja negativna tradicija ovog takmičenja, koja, međutim, ne karakteriše samo rukometnu organizaciju.

Kod muškaraca za ovogodišnji trofej će se boriti Mojkovac, Lovćen, Sutjeska, Berane, Budvanska rivijera i Rudar. Od prvoligaša, dakle, nijesu se prijavili Cepelin i Sedmerac, te nijedan od pet drugoligaša, Ulcinj, Boka, Komovi, Danilovgrad i Plav.

Kod dama je broj ekipa još poražavajući, jer su učešće potvrdila samo četiri kluba, i to prvoligaška (Budućnost, Biseri, Nikšić, Luna-Autoreks).

Za kup nijesu bili zaintreresovani prvoligaši Gorica i Sutjeska, te drugoligaši Hit, Cijevna Komerc, Berane 2003, Berane, Mojkovac i Maestral.

S obzirom na broj prijavljenih klubova, jasno je da će u muškoj konkurenciji dva kluba, da li direktnim žrijebom ili poludirigovano, ići direktno u polufinale, a da će se igrati dva četvrtfinala.

Kod dama je sve jasno, igraće se dva polufinala i finale.

Žrijeb za kup biće obavljen 1. marta u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore, sa početkom u 12 časova.

UO RSCG je imenovao i tročlanu komisiju za kup takmičenje, u kojoj su Emir Bešlija (predsjednik), Nebojša Vujisić i Milorad Vujošević.

Trofej u Kupu brane rukometašice Budućnosti i rukometaši Lovćena.

Bonus video: