Lovćen: Sudije su napravile najmanje 21, a ne 11 grešaka

"Lovćen ostaje pri svim navodima koje je iznio u žalbi. Uvreda na račun igrača i Cetinja je bilo i čuju se na snimku", stoji u saopštenju cetinjskog kluba.
62 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.12.2011. 16:14h

Rukometni klub Lovćen saopštio je da do danas nije dobio odgovor na žalbu, već da se sa zapisnikom Komisije za suđenje i odlukom direktora rukometnih liga Ranka Jankovića upoznao sa sajta Rukometnog saveza Crne Gore i iz dnevnog lista „Vijesti“, navodi se u saopštenju cetinjskog kluba dostavljenog „Vijestima“, koje je potpisao predsjednik Upravnog odbora Jovo Lagator, podsjećajući da je Lovćen žalbu na suđenje na utakmici Mojkovac – Lovćen naslovio na RSCG i direktora liga Ranka Jankovića.

Podsjećanja radi, nakon žalbe Lovćena na račun suđenja para Aldin Mlatišuma i Ilija Bailović, na derbiju 10. kola Mojkovac - Lovćen, Janković je zatražio od Komesara za suđenje Nebojše Vujisića, Komisije za praćenje kontrola i suđenja i Komisije za suđenje Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore ekspertizu i mišljenje o tome da li su sudije „učinile materijalnu povredu pravila igre koja je uticala na konačni ishod utakmice”.

Pomenute komisije su na zajedničkom sastanku ocijenile da sudije “nijesu učinile povredu Pravila igre koja su uticala na konačni ishod utakmice”, iako je sudijama smanjena ukupna ocjena sa 72 na 70 koju je dao kontrolor meča Senad Abaspahić. Utvrđeno je da su sudije napravile šest grešaka na štetu Mojkovca, a pet na štetu Lovćena.

Zbog toga je Janković odbacio tužbu Lovćena i meč registrovao postignutim rezultatom (20:20).

„Iz zapisnika komisije za suđenje, koja je analizirala samo jedan od 12 aspekata suđenja, proizilazi da su sudije načinile 11 grešaka. Analizom snimka se vidi da su sudije napravile najmanje 21 grešku, a ne 11", piše u saopštenju Lovćena.

Osim žalbe na suđenje, Lovćen je u dopunskoj izjavi iznio i primjedbe na račun organizacije utakmice u Mojkovcu, ponašanje publike, kao i ostalih aktera van terena.

Nakon uvida u dopunski izvještaj kontrolora meča Senada Abaspahića i izjava sudija Mlatišume i Bailovića, gdje je decidno navedeno „da je organizacija utakmice bila dobra, ponašanje publike i ostalih aktera van terena prije, tokom i po završetku utakmice korektno i da nije bilo vrijeđanja gostujućih igrača od strane gledalaca na nacionalnoj i vjerskoj osnovi", direktor Janković je primjedbe Lovćena odbacio kao neosnovane.

„Iz saopštenja gospodina Jankovića zaključuje se da nije bilo uvreda i propusta u organizaciji utakmice. Bez namjere da polemišemo sa ljudima koji neće da čuju ono što se čuje i neće da vide ono što se vidi, zbog objektivnog informisanja javnosti prinuđeni smo da reagujemo. Lovćen ostaje pri svim navodima koje je iznio u žalbi. Uvreda na račun igrača i Cetinja je bilo i čuju se na snimku. Protokol o takmičenju i odigravanju utakmica nije ispoštovan i vidi se na snimku sa utakmice“, tvrde iz cetinjskog kluba.

Kako je saopšteno, Lovćen se neće dalje žaliti na odluke organa RSCG, ali će „i ubuduće ukazivati na sve nepravilnosti tokom takmičenja“.

Bonus video: