Kastratović: Samo muški

"Vjerujem da ćemo nakon novog odmjeravanja snaga ostaviti još bolji utisak u Našicama”, kazao je trener Sutjeske Zoran Kastratović.
0 komentar(a)
Milan Ašanin, Foto: Www.rknexe.hr
Milan Ašanin, Foto: Www.rknexe.hr
Ažurirano: 18.10.2011. 09:18h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Nakon dva poraza Sutjeske od Neksea u Kupu EHF, Nikšićani će pokušati večeras da naprave iznenađenje u okviru 6. kola SEHA lige. Istina, zadatak im neće biti nimalo lak, kada se zna, da je Nekse izuzetno kvalitetat protivnik, koji raspolaže sa širokim fondom igrača, a sa klupe ih predvodi nekadašnji selektor CrneGore Kasim Kamenica.

Ipak,bez obzira na sve, crnogorski predstavnik spreman je da se maksimalnom borbenošću upušti u otvorenu borbu sa hrvatskim predstavnikom.

“Sigurno da se osjeća umor kod igrača od predhodne dvije utakmice. Razlog je jednostavan jer u kratkom roku ovakvi mečevi iziskuju dosta napora. Nekse je kvalitetna I čvrsta ekipa, koja je po fizičkim predispozicijama mnogo iznad nas. Ipak, pokušaćemo u našem trećem meču da pružimo još bolju partiju, nadam se, po ukusu svih. Mali hendikep je kratak period za oporavak igrača koji su iznijeli glavni teret na utakmicama u subotu i nedelju. Međutim, očekujem da ćemo smoći snage da pariramo protivniku na pravi način. Sitne povrede su činioci koji ometaju funkcionisanje sastava. Uprkos svemu, naći ćemo načina da istrčimo na teren bez opterećenja i odigramo mušku utakmicu. Vjerujem da ćemo nakon novog odmjeravanja snaga ostaviti još bolji utisak u Našicama”, kazao je trener Sutjeske Zoran Kastratović.

Jedan od najiskusnih igrača u redovima Sutjeske Miodrag Ašanin pred novi meč ističe:

“Mislim da smo u dvomeču Kupa EHF ostavili dobar utisak. Nekse je potvrdio ono što smo znali, a to je, da igraju čvrsto u odbrani i brzo u napadu. Ipak, u našem trećem meču, ovaj put u Regionalnoj ligi,

potrudićemo se da pružimo još jači otpor. Teško je očekivati pobjedu, ali sportski je nadati se da možemo ostvariti povoljan rezultat. Istina, mi nemamo pobjede u novoformiranom takmičenju, ali i tome će brzo doći kraj. Realan da budem,nije lako napraviti iznenađenje u Našicama. Međutim, ako domaćin ne bude imao svoje veče, možda i napravimo iznenađenje. Moramo ih respektovati, jer igrači poput Sliškoviča, Mrđenovića , Markotića i ostalih to i zaslužuju “, rekao je Ašanin.

Zbog stomačnih tegoba večerašnju utakmicu propuštiće srednji bek Ilija Vučković.

Nakon napora stigao predah

Nakon iscrpljujućih utakmica rukometaši Sutjeske juče su imali Slobodan dan. Izabranici Zorana Kastratovića juče su boravila u Osijeku, a dobar dio dana proveli su nedaleko od Našica, tačnije na Orahovačkom jezeru, koje je omeđeno brežuljcima i šumama. Sa jezera do srednjovjekovnog grada

Ružice vodi poučna staza Jezero - Ružica grad, putem koje se može mnogo toga saznati, kako o geološkim osobitostima područja, flori i fauni, tako i o samom srednjovjekovnom gadu Ružici.

Večerašnja utakmica u Našicama počinje u 19 časova.

Bonus video: