Golman Tatrana poginuo u saobraćajnoj nesreći

Prema prvim izvještajima policije, Bohač je vozeći svoj Audi A4 nekontrolisanom brzinom izletio sa puta i udario u betonski stub. Stradao je na licu mjesta...
0 komentar(a)
František Bohač, Foto: Www.tatranpresov.sk
František Bohač, Foto: Www.tatranpresov.sk
Ažurirano: 29.09.2011. 15:05h

Mladi golman slovačkog Tatrana iz Prešova, František Bohač preminuo je od posljedica saobraćajne nesreće, objavljeno je na sajtu petostrukog uzastopnog šampiona Slovačke.

Nesreća se dogodila u Košicama, rodnom gradu Bohača, u noći između srijede i četvrtka, nešto prije dva sata.

Prema prvim izvještajima policije, Bohač je vozeći svoj Audi A4 nekontrolisanom brzinom izletio sa puta i udario u betonski stub. Stradao je na licu mjesta, pa su vatrogasci i medicinska ekipa mogli samo da konstatuju smrt 22-godišnjeg rukometaša.

Otkriveno je da je brzinomjetar na Audiju bio blokiran na 120km/h, a Bohač se kretao ulicom gdje je ograničenje bilo 50km/h.

Kako se navodi na sajtu Tatrana, policija još uvijek nije ustanovila uzroke nesreće, ali je isključila razlog alkohol ili tehničke probleme vozila kao uzroke. Spekuliše se da je mladić zaspao za volanom...

„To je veliki gubitak za naš klub, na ljudskom i igračkom planu. Sahrana će biti najvjerovatnije u subotu, što znači da ćemo odložiti meč SEHA ligi protiv Izviđača“, kazao je direktor Tatrana Miroslav Šoštak.

Bohač je ljetos stigao u Tatran iz redova vicešampiona Košica, kao jedan od najtalentovanijih slovačkih golmana. U junu je u Košicama bio je treći golman Slovačke (nije bio u sastavu) na meču protiv Crne Gore, u posljednjem duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo (naši seniori su poraženi 36.21).

U prvom kolu SEHA lige (10. septembra) branio je na Cetinju protiv Lovćena (imao je jednu odbranu). Prije dva dana je stajao na golu protiv Zagreba, u istom takmičenju, i odbranio osam lopti u porazu svog tima (29:35).

Bonus video: