Lovćen savladao Borac

Izabranici Pera Miloševića su večeras na Cetinju savladali banjalučki Borac 31:30 (17:14).
73 pregleda 0 komentar(a)
Igor Marković, Foto: Savo Prelević
Igor Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2011. 17:57h

Rukometaši Lovćena upisali su prvu pobjedu u Regionalnoj ligi - izabranici Pera Miloševića su večeras na Cetinju savladali banjalučki Borac 31:30 (17:14).

Lovćen je u prvom kolu poražen, takođe kod kuće, od slovačkog Tatrana.

“Ne volim ekipe koje mi održe čas bez borbenosti a Lovćen je to uradio Borcu – kazao je trener Banjalučana Dragan Marković nakon utakmice i možda na najbolji način opisao večerašnju igru Lovćena.

Cetinjani su bili odlični posebno u prvih 30. minuta. Borac je poveo sa 1:0 i to je bilo jedino vođstvo Banjalučana tokom utakmice. Lovćen je krenuo agresivno u napad, a Borac jednostavno nije imao rješenje za akcije Cetinjana, tako da su u 24. minutu vodili sa šest razlike (15:9).

Posebno su bili raspoloženi Igor Marković koji je postigao deset golova, Jovetić šest i Grbović pet. Do kraja prvog poluvremena, Lovćen je zadržao jak tempo pa je na odmor otišao sa tri gola razlike.

Banjalučani su u drugo poluvrijeme krenuli agresivnije, postigli tri vezana gola i došli do prvog izjednačenja (17:17). Lovćen je forsirao odbranu 3-2-1, tako da Borac nije mogao opasnije da ugrozi gol domaćina, ali su im ipak čitavo vrijeme "dahtali" za vratom. U 40. minutu Borac je opet došao do izjednačenja (20:20), ali je onda Lasica sa tri vezana gola i dvije blokade uspio ponovo da svom timu vrati prednost.

Banjalučani su se opet vratili u igru i u 52. minutu došli do trećeg izjednačenja (26:26). Ipak, ni treće izjednačenje Borcu nije pomoglo da rezultat preokrene u svoju korist, tako da je Lovćen na kraju slavio iako je razlika mogla biti i veća.

“Igrali smo na način na koji je Borac igrao protiv Vardara i tako uspjeli da ih dobijemo. Odigrali smo fantastično odbranu, Borac je pokušao da razbije jer Borac igra kao školska ekipa ali im to ipak nije bilo dovoljno. Čestitam svojim igračima na odličnoj igri i borbenosti. Bilo je određenih grešaka ali sam siguran da ćemo to ispraviti u narednom periodu. Drago mi je što se cetinjska publika ponovo vratila na rukometne utakmice, možda ne brojčano, ali nije ni važan broj već način na koji su bodrili rukometaše Lovćena”, kazao je trener Lovćena Pero Milošević.

Odličnu partiju na golu domaćina pružio je Simić, koji je imao 16 odbrana, a u posljednjim minutama kada se lomio rezultat, odbranio i sedmerac. Cetinjani su tako zabilježili prvu pobjedu u Regionalnoj ligi i to može se reći protiv favorizovanog Borca.

“Viđena je drastična razlika u igri dvije ekipe posebno u prvom poluvremenu. Moji igrači su očigledno još uvijek bili u oblacima zbog pobjede nad Vardarom, a ja nisam uspio da ih spustim na zemlju. Ekipa Lovćena pružila je odličnu igru i bili su dobro pripremljeni. Mi smo tri puta pokušali da se vratio u igru, ali nijesmo uspjeli, zato mislim da nijesmo ni zaslužili da pobijedijo. Čestitam Lovćenu na zasluženoj pobjedi, a domaćinu na fenomenalnom dočeku i organizaciji, rekao je Dragan Marković, trener Borca.

“Čestitam Banjalučanima na fer i korektnoj igri, a svojim saigračima na odličnoj utakmici. Priznajem bilo je grešaka ali je sve na kraju ispalo dobro. Iako smo pobijedili sa jednim golom razlike, mislim da je bilo krivo samo neiskustvo, jer bi inače dobili i sa mnogo više”, Nemanja Grbović, igrač Lovćena.

Bonus video: