Maja Savić blizu kraja karijere

Definitivno se vraćam kući. Ni sa kim se nisam ništa dogovorila, dolazim u Crnu Goru da živim - kaže Beranka koja je 29. aprila napunila 35 godina
359 pregleda 0 komentar(a)
Maja Savić, Foto: Savo Prelević
Maja Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.05.2011. 22:50h

Poslije sedam godina u Danskoj, Maja Savić se vraća kući. Nekadašnja rukometašica Budućnosti, koja je sa Slagelseom dva puta bila prvak Evrope, neće produžiti ugovor sa Viborgom, a možda više neće ni igrati...

- Definitivno se vraćam kući. Ni sa kim se nisam ništa dogovorila, dolazim u Crnu Goru da živim. Trenutno sam posvećena želji da kćerki Vanesi omogućim da ostane u Danskoj, kako bi mogla da završi školu - kaže Beranka koja je 29. aprila napunila 35 godina.

• Da li to znači da završavaš karijeru?

- Svjesna sam da se bliži kraj. Uskoro ću donijeti definitivnu odluku.

U uspješnoj karijeri je pet puta igrala polufinale Lige šampiona u dresu Budućnosti, bila najbolje lijevo krilo Svjetskog prvenstva u Italiji 2001. godine i učestvovala na šampionatu Evrope sa Crnom Gorom.

Nažalost, posljednja sezona nije bila uspješna - Viborg je ispao već u prvoj fazi Lige šampiona, potom i u osmini finala Kupa pobjednika kupova, a u plej-ofu šampionata Danske će se boriti za 3. poziciju. Misli, ipak, da se moglo i moralo mnogo više.

- Ovdje moraju da shvate da nema prijateljstva na terenu. Najgore je kad su prijatelji na terenu, a mi drugi stojimo sa strane i nikako nismo iskorišćeni. Da je igrao ko zaslužuje, vjerovatno bi situacija bila drugačija - zaključila je Savićeva.

Bonus video: