Crna Gora - Italija: Autsajder za zagrijavanje

Rukometašice Crne Gore večeras (18 časova) u Pljevljima igraju protiv Italije u kvalifikacijama za EP
1625 pregleda 0 komentar(a)
Razlika u klasi je ogromna: Majda Mehmedović, Foto: Savo Prelevic
Razlika u klasi je ogromna: Majda Mehmedović, Foto: Savo Prelevic

Prvi put nakon 5. juna, kada su nakon velike drame u baražu za Svjetsko prvenstvo zahvaljujući golu više postignutom u gostima eliminisale Češku, rukometašice Crne Gore izlaze na teren.

Rival nije mogao da bude lakši - „lavice” večeras od 18 časova u Pljevljima igraju sa jednom od najslabijih evropskih selekcija Italijom na početku kvalifikacija za šampionat Evrope u Danskoj i Norveškoj. Pobjeda se, naravno, ne dovodi u pitanje, baš kao što ne bi smjelo da bude problema ni u nedjelju protiv Litvanije u Klaipedi...

- Jako mi je drago što smo nakon naporne sezone i priprema promijenile dresove i opet ćemo igrati za Crnu Goru. Sve djevojke imaju veliki motiv kada igraju za reprezentaciju. Znamo šta nas čeka u Pljevljima i Litvaniji, tačno je da imamo malo vremana da se pripremimo, ali sve se veoma dobro poznajemo. Na nama je da izađemo na teren, damo sve u tim utakmicama i rezultat će sam po sebi doći - naglasila je Majda Mehmedović.

Crna Gora je velesila i apsolutni je favorit u prva dva meča kvalifikacija.

- Ne plašim se ni Italije ni Litvanije, iako je današnji rukomet takav da svako svakoga može da pobijedi. Ne smatram da su ove dvije selekcije bolje od nas - ni igrački, ni ekipno, a nemaju ni iskustva koliko mi. Međutim, jasno je da moramo da pružimo 100 odsto, jer kad god smo nekoga i nesvjesno potcijenile moglo je da nam se obije o glavu. Nadam se da ćemo biti pametne.

Mehmedovićeva je jedna od rijetkih crnogorskih igračica koja je nakon junskog baraža sa Češkom otvoreno rekla da nije zadovoljna igrom i da to mora da se promijeni. Priču nije promijenila ni tri i po mjeseca kasnije.

- Nadam se da su sve djevojke taj osjećaj koji smo imale protiv Češke, dobro zapamtile i da sebi više to neće dozvoliti - zaključila je 29-godišnja Baranka.

277 golova dala je Majda Mehmedović na 109 utakmica za Crnu Goru. Sa „lavicama” je osvojila evropsko zlato i olimpijsko srebro 2012, a dvije godine kasnije je dogurala i do polufinala EP u Mađarskoj i Hrvatskoj

Bonus video: