Fešta u Andrijevici - Komovi jesenji prvaci!

Osvajač Kupa Crne Gore slavio u Danilovgradu, a onda dočekao i kiks Lovćena u Pljevljima (26:24)
2954 pregleda 3 komentar(a)
Rukometaši Komova, Foto: RK Komovi
Rukometaši Komova, Foto: RK Komovi

Minimum 12 sedmica na vrhu Prve lige za rukometaše biće klub koji nema ni dvoranu u gradu iz kojeg je - Komovi su šestom uzastopnom pobjedom, kao i kiksom Lovćena u Pljevljima, postali jesenji prvaci!

Osvajač Kupa Crne Gore je savladao Danilovgrad u gostima 33:28, uz odlične role Nemanje Marsenića (sedam golova) i Vladana Rastratovića i Miluna Danića (po šest).

Time je ekipa koju zbog privatnih obaveza nije vodio trener Đorđije Marković, već sportski direktor Srđan Radunović, bar na dva sata preuzela tron.

Da tu ostane znatno, znatno duže, pobrinuo se Rudar, koji je nanio Cetinjanima tek drugi poraz (26:24).

Utakmica u Pljevljima je bila kopija one na Cetinju, gdje je Rudar vodio 18:11 i izgubio 28:23.

Sada je tim Duška Milića vodio 16:10, ali je na kraju poražen, najviše zbog sjajne role juniorskog reprezentativca Radojice Čepića, koji je dao 11 golova pred preko 1.000 gledalaca u u "Adi".

Odličan je bio i Petar Eraković sa pest golova, koliko je za goste dao Aleksa Perišić, jedan više od Vuka Latkovića i Nikole Beloice.

Rudar je ovom pobjedom napravio veliki korak ka Mini ligi za prvaka, a u preostala četiri kola može da ga pretekne samo Jedinstvo.

Bjelopoljci, koji imaju pobjedu manje, ali i bolji međusobni skor, večeras su savladali Budvansku rivijeru 29:26 (15:10), uz devet golova Danila Joksimovića i po šest Slobodana Zonjića i Bojana Varagića. Kod gostiju su odskočili Radivoje Đođić sa osam i Vojislav Vukić sa sedam pogodaka.

Bonus video: