Još jedan peh za "lavove": Božović propušta duel sa Hrvatima, neizvjestan za mečeve sa Srbijom i Bjelorusijom

Božović, koji pokriva poziciju srednjeg i lijevog beka povrijedio se u prijateljskom meču protiv Slovenije koji je odigran četvrtog januara u Trbovlju
3995 pregleda 1 komentar(a)
Miloš Božović, Foto: Rukometni savez
Miloš Božović, Foto: Rukometni savez
Ažurirano: 08.01.2020. 10:55h

Nema kraja problemima muške seniorske reprezentacije Crne Gore pred nastup na Evropskom prvenstvu za rukometaše - zbog povrede ramena Miloš Božović propustiće premijerni meč na šampionatu, protiv Hrvatske u četvrtak u Gracu.

Njegov nastup neizvjestan je i za naredna dva duela - protiv Srbije i Bjelorusije.

Božović, koji pokriva poziciju srednjeg i lijevog beka povrijedio se u prijateljskom meču protiv Slovenije koji je odigran četvrtog januara u Trbovlju.

Nakon što je propustio kontrolni duel protiv Sjeverne Makedonije koji je, takođe, bio u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, Božović je pokušao da se vrati u trenažni proces, ali se ispostavilo da je bol preveliki i da ne može da pomogne saigračima u prvom meču na predstojećem šampionatu protiv Hrvatske.

Medicinskom timu reprezentacije sada predstoji veliki posao kako bi jednog od najvažnijih igrača u napadu, osposobio za preostala dva duela u grupnoj fazi.

U stručnom štabu izražavaju zadovoljstvo zbog činjenice da je Božović ostao na pripremama uprkos povredi i da putuje u Grac, gdje će pokušati da pomogne saigračima ukoliko bude i najmanje mogućnosti za to.

"Time se još jednom potvrđuje njegova profesionalnost i posvećenosti obavezama u dresu sa državnim grbom, ali i odlična atmosfera koja vlada u ekipi i pored brojnih problema", saopšteno je.

Zbog problema sa povredama, iz kombinacija za Evropsko prvenstvo već su otpali pivot Nebojša Simović i lijevo krilo Miloš Vujović.

Evropsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj na programu je od devetog do 26. januara.

Bonus video: