Moramo da odigramo naš najbolji rukomet za pobjedu protiv Crne Gore

Selektor Bjelorusije, olimpijski pobjednik u selekciji SSSR 1988. godine u Seulu, Juri Ševcov, zna šta je potrebno njegovoj ekipi
3908 pregleda 0 komentar(a)
Boris Puhovski, Foto: BHF
Boris Puhovski, Foto: BHF
Ažurirano: 13.01.2020. 20:33h

Rukometaši Bjelorusije su na Evropsko prvenstvo došli sa jasnim ciljem - da budu među osam najboljih.

Za to im je, za početak, potreban prolazak iz grupe i makar remi sa našom selekcijom (18.15)

Selektor Bjelorusije, olimpijski pobjednik u selekciji SSSR 1988. godine u Seulu, Juri Ševcov, zna šta je potrebno njegovoj ekipi.

- Analiziraćemo igru Crne Gore, pripremićemo se i pokušati da pobijedimo. Ono što znamo jeste da moramo da odigramo naš najbolji rukomet. Igrati dobru odbranu kao u porazu od Hrvatske i ne smijemo dozvoliti toliko isključenja kao u pobjedi nad Srbijom. Protiv Srbije nam je, međutim, napad bio dobar, a potpuno smo zakazali sa Hrvatskom, mada je bilo teško pred punom salom njihovih navijača i kriterijuma suđenja sestara Bonaventura, koji ne bih komentarisao. Mi smo došli u najjačem sastavu, i nakon dva uzastopna deseta mjesta, smatram da moramo da napravimo iskorak i bolje da se plasiramo - kazao je Ševcov.

Desni bek Nikita Vajlupov bio je najbolji strijelac meča u porazu Bjelorusije od Hrvatske (osam golova).

- Gledali smo igru Crnogoraca sa Hrvatima i biće jako teško, moramo baš dobro da se pripremimo, da budemo i na fizičkom i mentalnom optimumu - kazao je Vajlupov.

Bonus video: