Majda Mehmedović: Ići ćemo i preko granica da bismo došle do Tokija

"Lavice" u martu igraju sa Norveškom, Rumunijom i Kazahstanom, a prve dvije ekipe idu u Tokio
2998 pregleda 0 komentar(a)
Majda Mehmedović slavi olimpijsko srebro iz Londona, Foto: Reuters
Majda Mehmedović slavi olimpijsko srebro iz Londona, Foto: Reuters

Za Majdu Mehmedović nema dileme - Olimpijske igre u Londonu donijele su joj najjaču i najljepšu emociju, otkriva naša rukometašica u razgovoru za sajt Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Olimpijsku medalju, kaže, čuva u srcu. Nada se da će sa nacionalnim timom u martu na kvalifikacionom turniru u Podgorici izboriti treće učešće na najvećoj smotri sporta.

„Možda 2012. godine nijesam bila svjesna koliko nam je medalja donijela, ne samo nama, nego kompletnoj našoj državi. Da mi je neko rekao prije deset godina da ću igrati u Londonu, a nakon toga u Riju, i da ću imati šansu da se borim za treće Olimpijske igre, ne bih vjerovala. Zato, jedva čekam kvalifikacioni turnir u martu. Vjerujem da ćemo ostvariti cilj“, ispričala je Mehmedović.

"Lavice" u martu igraju sa Norveškom, Rumunijom i Kazahstanom, a prve dvije ekipe idu u Tokio.

„Mislim da će na turniru sve igrati važnu ulogu. Možda nam ide u prilog što su kvalifikacije u Podgorici. Nadam se da ćemo uz našu publiku doći do cilja. Imaćemo ispred sebe veliku Norvešku i Rumuniju, koja će biti jača nego što je bila na Svjetskom šampionatu. Neće nam lako biti, ali vjerujem u naš tim. Nadam se da ćemo u teškoj sezoni imati dovoljno snage, znanja i hrabrosti. Vjerujem da ćemo zadržati fokus i da nećemo razmišljati o koraku naprijed, nego polako, korak po korak, kao i do sada“.

Za svaku od igračica nacionalni dres je poseban motiv da se ide i preko granica, kaže Majda.

„Nacionalni dres je motiv i želja da se da više od onoga koliko se stvarno može. Znamo dobro koliko je Crna Gora bila ponosna i srećna na nas nakon Londona. Vjerujem da možemo uraditi i u skorijoj budućnosti iste stvari koje smo uradili u Londonu. Reprezentacija je poseban motiv. Zato što smo takve i zbog toga što jesmo – mi smo lavice“, ističe Majda.

Čast je učestvovati na Olimpijskim igrama

„Iskreno, vidim nas i na trećim Olimpijskim igrama. Igre su toliko velike da se osjećanja teško mogu opisati. Prije svega to je najprestižnije takmičenje, a nemaju svi privilegiju da učestvuju. Nije samo takmičenje kao takmičenje posebno, već i čin otvaranja i zatvaranja Igara. Zaista je nevjerovatan osjećaj. U Londonu smo debitovale, osvojile medalju, u Riju naše slabije izdanje… Baš i zbog toga bih voljela da se kvalifikujemo i pokažemo se u najboljem svjetlu“.

Bonus video: