ZBOG KORONAVIRUSA

Otkazano okupljanje „lavica”

„Na hitnom sastanku predsjednika RSCG Petra Kapisode i potpredsjednika Evropske rukometne federacije (EHF) Predraga Boškovića, sa selektorom Perom Johansonom i trenerom Adrianom Vasileom, odlučeno je da se otkažu okupljanje i prvi trening koji su bili zakazani za subotu”, piše u saopštenju Saveza
3410 pregleda 2 komentar(a)
Predrag Bošković, Per Johanson, Petar Kapisoda i Adrijan Vasile, Foto: RSCG
Predrag Bošković, Per Johanson, Petar Kapisoda i Adrijan Vasile, Foto: RSCG

Okupljanje ženske seniorske reprezentacije Crne Gore otkazano je nakon odluke Svjetske rukometne federacije (IHF) da će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, umjesto od 20. do 22. marta, biti održan u junu, saopštio je Rukometni savez Crne Gore.

„Na hitnom sastanku predsjednika RSCG Petra Kapisode i potpredsjednika Evropske rukometne federacije (EHF) Predraga Boškovića, sa selektorom Perom Johansonom i trenerom Adrianom Vasileom, odlučeno je da se otkažu okupljanje i prvi trening koji su bili zakazani za subotu”.

„Imajući u vidu to da nekoliko reprezentativki dolazi iz država koje su pogođene koronavirusom, kao i obavezujuće mjere i preporuke koje je donijelo Ministarstvo zdravlja, na sastanku je ocjenjeno da je otkazivanje najbolja mjera kojom se štiti zdravlje igračica i stručnog štaba, koje je od najvećeg značaja za RSCG”.

„Odgađanje svih takmičenja pod okriljem Evropske rukometne federacije (EHF) i Svjetske rukometne federacije (IHF) prilika je za kratak odmor svih naših reprezentativki, koje će vjerujemo u dobrom zdravstvenom stanju i u kompletnom sastavu, u junu ispuniti zacrtane ciljeve, uz podršku naših vjernih navijača, ukoliko se situacija sa koronavirusom koji je pogodio čitavu planetu, do tada normalizuje”.

„Rukometni savez Crne Gore istovremeno želi da informiše javnost da je sve bilo spremno za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, te da usljed novonastale situacije preduzima potrebne mjere kako bi se pripremio za isti u novom terminu koji tek treba da bude određen”.

„Naime, Savez je već u stalnoj komunikaciji sa hotelima, avio kompanijama i drugim subjektima posredstvom kojih je već obezbijedio, a to će uraditi i za turnir u novom terminu, da Podgorica i Crna Gora, spremno dočekaju svoje sportske rivale iz Norveške, Rumunije i Tajlanda i da se opravda ukazano povjerenje IHF-a da nam povjeri organizaciju tako značajnog događaja”, piše u saopštenju RSCG.

Preporučujemo za Vas