Rukometni savez pomaže klubove sa 84,5 hiljada eura

Navodi se da je Ministarstva sporta i mladih dalo saglasnost i na iznos i na način raspodjele

368 pregleda 1 komentar(a)
Predsjednik RSCG Petar Kapisoda, Foto: Filip Roganović
Predsjednik RSCG Petar Kapisoda, Foto: Filip Roganović

Rukometni savez sa 84,5 hiljada eura finansijski će podržati klubove koji se nalaze u njegovom sistemu takmičenja, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da je Ministarstva sporta i mladih dalo saglasnost i na iznos i na način raspodjele.

Vlada je na jučeranjoj sjednici usvojila Informaciju o finansijskoj podršci sportskoj oblasti u sanaciji posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

"Pomoć klubovima će biti realizovana iz sredstava koja su nacionalni sportski savezi dobili na godišnjem konkursu Ministarstva, a koja nijesu utrošili zbog otkazivanja mnogih takmičenja izazvanog pandemijom koronavirusa, kroz izmjenu programa za 2020. godinu i anekse ugovora", piše u saopštenju Rukometnog saveza.

Navodi se da će pomoć klubovima biti realizovana nakon potpisivanja aneksa ugovora između Ministarstva sporta i mladih i Rukometnog saveza Crne Gore.

Saopšteno je da je Vlada donijela zaključak da se u najmanjoj potrebnoj mjeri umanje ukupna sredstva opredjeljena sportskim organizacijama na redovnom godišnjem konkursu.

"Sportskim organizacijama kojima je opredijeljeno više od 300.000 eura, a među kojima je i Rukometni savez Crne Gore, ukupan iznos opredijeljenih sredstava umanjuje se za 15 odsto. Kako se u ovom trenutku sportski klubovi nalaze u specifičnoj finansijskoj situaciji, od nacionalnih sportskih saveza je zatraženo da pripreme predlog finansijske pomoći za sportske klubove, jer su oni konstituenti saveza i čine njihovu suštinu", piše u saopštenju.

Navodi se da će Rukometni savez u obje konkurencije, članovima Prve lige, uplatiti po 2.500 eura, drugoligašima po hiljadu i po, a članovima pionirskih i kadetskih liga po 500 eura.

Bonus video: