Budućnost nemoćna u Skoplju

Podgoričanke mogu da budu i zadovoljne sa konačnih 31:24, jer su gubile 20:8
103 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2018. 15:42h

Otišle su da uče, svjesne da će izgubiti, ali će se vjerovatno u danima koji su pred njima preispitivati i shvatiti da su morale da pokažu mnogo više.

A ne da se predaju praktično bez borbe - rukometašice Budućnosti su ubjedljivo poražene od Vardara u meču 3. kola glavne faze Lige šampiona (31:24).

Da Irina Dibirova nije rotirala i dosta odmarala glavne igračice, možda bi razlika bila i veća...

Početak je bio solidan, ali su nevolje počele brzo i samo su se nizale. Najzaslužnija za to je bila Amandin Lejno - svjetska prvakinja sa Francuskom je pri rezultatu 6:4 odbranila drugi zicer Dijani Ujkić, a to tada je već „skinula“ jedan Itani Grbić i sedmerac Mileni Raičević.

To je potpuno „ubilo“ ionako poljuljano samopouzdanje izabranika Dragana Adžića, koje su srljale iz greške u grešku - u odbrani su prelako ispadale i ređale isključenja, a u 17. minutu su dva za 10-ak sekundi dobile Tatjana Brnović zbog faula i 17-godišnja Nikolina Vukčević zbog pogrešne izmjene.

Vardar je sa dvije igračice više dao dva gola za 11:4, a ubrzo je bilo i 13:5.

Adžić je tada na klupu povukao nedovoljno spremnu Brnovićevu.

Kako nije bilo ni Eme Ramusović, na pivotu su smjenjivala Grbićeva i Ujkićeva, koju je na desnom krilu mijenjala mlada Branka Konatar, iako igra na sasvim drugoj strani.

Sa svim tim problemima Budućnost ne bi mogla da se izbori ni sa mnogo slabijim timovima, a ne sa glavnim favoritom za osvajanje Lige šampiona...

U 26. minutu su „crveno-crne“ prvi put stigle do dvocifrene prednosti (17:7) golom Marije Petrović, da bi na startu nastavka Andrea Penezić svojim šestim pogotkom donijela rekordnih plus 12 (20:8).

„Plave“ su, ipak, u drugom poluvremenu igrale rasterećenije, Vardar za nijansu neobaveznije, pa je izbjegnut potpuni brodolom.

Ako je išta dobro u ovakvom porazu, onda je to činjenica da se Dijana Ujkić konačno probudila.

Jedino desno krilo u Adžićevom timu je loše igralo prethodnih nekoliko utakmica, očajno je počelo i današnji meč, ali je kasnije pogađalo i iz teških pozicija.

Brnovićeva je, pak, ponovo pokazala da su Budućnost i Crna Gora dobili pivotkinju za narednih 10-ak godina, jer je dala šest golova iz sedam pokušaja (promašila samo kada je uhvatila loptu nakon odbrane Lejno i pucala iz teške situacije) i izborila nekoliko sedmeraca i isključenja. I to je igrala nedovoljno spremna...

Vardar - Budućnost 31:24 (19:8)

Skoplje - SC „Jane Sandanski“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kijauskaite i Žalijene (Litvanija). Sedmerci: Vardar 3 (2), Budućnost 2 (1). Isključenja: Vardar 8, Budućnost 14 minuta.

Vardar: LEJNO (12 odbrana i sedmerac), Susljina, RADIČEVIĆ 3, Klikovac, Sazdovska, KUZNJECOVA 4, Bajramoska, LAZOVIĆ 1, PENEZIĆ 8, Čanađija 3, Lakrabe 2 (2), Hmirova 1, CVIJIĆ 4, LEKIĆ 2, Petrović 2, Ristovska 1.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (osam odbrana i sedmerac), Batinović (dvije odbrane), UJKIĆ 4, Konatar, JAUKOVIĆ 5 (1), Pletikosić, Laslo, MALOVIĆ, Premović 1, BRNOVIĆ 6, Bulatović, Pavićević, Vukčević, RAIČEVIĆ 4, GRBIĆ 4.

Galerija

Bonus video: