"Lavovi" se još nadaju plasmanu na Svjetsko prvenstvo

Otkazivanjem mečeva baraža, Crna Gora je ostala bez šansi da se plasira na prvenstvo, koje se održava u Egiptu u januaru naredne godine

906 pregleda 1 komentar(a)
Crnogorski rukometaši, Foto: Zoran Djuric
Crnogorski rukometaši, Foto: Zoran Djuric

Čekajući sjutrašnji žrijeb kvalifikacionih grupa za rukometni EURO, selektor Crne Gore Zoran Roganović još vjeruje da će "lavovi" igrati na šampionatu svijeta.

Otkazivanjem mečeva baraža, Crna Gora je ostala bez šansi da se plasira na prvenstvo, koje se održava u Egiptu u januaru naredne godine.

Jedina nada je specijalna pozivnica - IHF će ih podijeliti četiri.

"Ja se još nadam da ćemo igrati na SP dobijanjem vajld-karda. To bi značilo da možemo da nastavimo tamo gdje smo stali u januaru poslije Svjetskog prvenstva i da ćemo imati kontinuitet, koji je neophodan ovom timu. Moj i fokus cijele ekipe je da igramo na šampionatu svijeta", kazao je Roganović.

"Ukoliko, ipak, ne dobijemo pozivnicu, bili bismo u raskoraku i izgubili bismo dosta vremena između velikih takmičenja", naglasio je.

IHF je krajem aprila otkazala baraž za SP, a Roganović je u prvoj reakciji bio ogorčen takvom odlukom.

"Bilo je vremena da se te dvije utakmice odigraju do januara, a i nisu baš sve odluke ovakve. Igrači su zaslužili da odigraju baraž, imali smo i protivnika po mjeri. Ubijeđen sam da Česima ne bi odgovarala naša igra, a i revanš je trebalo da igramo kući. Sve je maltene bilo kako smo željeli, odavno nismo imali ovakve šanse za plasman na SP", kazao je tada Roganović.

Bonus video: