Kvintet pojačanja za nastavak dominacije

Trener Cetinjana Duško Milić zadovljan odrđenim transferima, iako nije stavljena tačka na prelazni rok.

3687 pregleda 0 komentar(a)
Milić cilja tri nova trofeja, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Milić cilja tri nova trofeja, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 10.07.2020. 18:16h

Rudar je za kratko vrijeme ostao bez pet igrača, Komove je napustio dvostruki uzastopni najbolji rukometaš lige Aleksandar Bakić, neki klubovi razmišljaju o raspuštanju ekipa i selidbi u niži rang, ali na Cetinju duvaju neki drugi vjetrovi.

Ekstra talentovani desni bek Luka Vukićević je otišao u austrijski Bregenc, nema više ni Danca Brajana Ankersena, ali je uprava Lovćena brzo reagovala i dovela pet odličnih pojačanja. Iz Rudara su stigli srednji bek Petar Eraković i gorostasni pivot Miodrag Ćorsović, iz tivatskog Partizana jedan od najboljih bekova lige Nemanja Drakulović, a kao šlag na torti dva sjajna krila, Igor Marković i Draško Kaluđerović.

- Sticajem okolnosti smo bili ostali na samo dva beka koji su igrali kod mene - Vuka Latkovića i Slobodana Bulajića, dok je Davor Vujović više bio u drugoj ekipi. Otišla su braća Stanojević polovinom prošle sezone, a onda i Vukićević i Ankersen. Morali smo nešto da uradimo, jer je nemoguće napraviti trening ako nema šest bekova, a kamoli igrati ozbiljan rukomet - ističe Duško Milić.

Trener Cetinjana je zadovoljan poslom koji je odrađen do sada, iako nije stavljena tačka na prelazni rok.

- Za sada smo uradili dobar posao, i to na vrijeme. Dovođenjem Erakovića i Drakulovića smo dobili igrače koji mogu da igraju na više bekovskih pozicija, a Ćorsović je pivot koji obećava. Što se tiče Kaluđerovića, da nije bilo specifične situacije ne bi ni išao iz Lovćena prošlog ljeta. Htio je da radi u inostranstvu, drago mi je da se vratio. Kada je u pitanju Gile Marković, bez obzira na godine, on je igrač sa imenom, bivši reprezentativac, koji je prošle sezone bio četvrti strijelac mađarske lige. Potpuno je normalno i logično, kada se već vratio u Crnu Goru, da završi karijeru u Lovćenu. Objeručke smo prihvatili mogućnost da ga dovedemo.

Lovćen će imati znatno iskusniju ekipu nego prošle sezone.

- Iskustvo novih igrača će nam i te kako značiti. Iz tog razloga će drugačija biti i ekipa, jer sam na ljeto 2018, kada sam došao, u timu imao devet maloljetnih igrača. Sada se to promijenilo. Neki koji su postali punoljetni su otišli, a kako smo ostali bez naše djece, bili smo prinuđeni da se pojačamo sa strane. Jasno je da će Lovćen biti prvi favorit u sezoni u kojoj će se ekipe boriti za jednu titulu prvaka i dva pehara u Kupu Crne Gore. Milić od te uloge nikada nije ni bježao.

- Kada sam došao u Lovćen, rekao sam da ko god da igra za klub, imamo obavezu da se borimo za titulu. Ne držim pištolj nikome na glavi, ali je Lovćen nauspješniji, najpoznatiji i najveći crnogorski klub. To sam govorio i kada sam imao devet juniora među 19 prvotimaca, pa ni sada ne bježim od odgovornosti, jer Lovćen uvijek mora da cilja titulu - zaključio je Milić.

Pripreme duže bar sedmicu nego do sada

Nova sezona, ako ne bude pogoršanja epidemiološke situacije, trebalo bi da počne 19. i 20. septembra, za kada je zakazan finalni turnir Kupa, pomjeren sa 20. i 21. maja.

- Može svašta da se desi, da takmičenje ne počne na vrijeme, ali se ponašamo kao da sve biti u redu. Pripreme će početi između 27. jula i 1. avgusta i trajaće sedmicu duže nego prethodnih godina. Od marta smo mjesec i po proveli u klasičnom karantinu, a vidimo da kod ekipa u ostalim sportovima, koje su počele da se takmiče, ima dosta povreda. Zbog toga, kao i činjenice da imamo nekoliko novih igrača, sada ćemo ranije početi pripreme. Moraćemo polako da uđemo u ozbiljniji rad, jer je velika opasnost da poslije ovoliko odmora, bez treninga, trčanja i bilo čega, dođe do povreda. Pokušaćemo da ovim bar donekle zaštitimo igrače - naglašava Milić.

Bonus video: