Batinović: Nismo mogle da trčimo s Dankinjama

Smatram da nam je falilo šuteva sa devet metara, ali sada se okrećemo meču sa Slovenijom. Pripremamo se za to, nadamo se najboljem rezultatu - naglasila je Nikolina Vukčević

6962 pregleda 66 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Porazom od Danske (28:19), rukometašice Crne Gore su dovele sebe u situaciju da im sve zavisi od utakmice sa Slovenijom u utorak.

Pobjeda ili remi ih vode u glavnu fazu i donose mečeve sa Rusijom i Švedskom, odnosno boljim iz duela Španija - Češka, poraz bi značio odlazak kući.

- U 1. poluvremenu smo igrale dobro, sa puno energije, imale meč u rukama, ali smo u nastavku izgubile energiju. Napravile smo nekoliko tehničkih grešaka, što su Dankinje automatski kaznile kontrama i polukontrama. Sa njima nismo mogle da trčimo. Imamo još jednu utakmicu koja odlučuje. Moramo da pokažemo da smo tu kada je najteže, jer od meča sa Slovenijom sve zavisi - rekla je Marta Batinović.

Nikolina Vukčević je dala svoja prva dva gola na Evropskom prvenstvu, ali razumljivo nije bila srećna.

- Prvo poluvrijeme je dobro krenulo, ali smo izgubili koncentraciju i energiju u nastavku meča. Dankinje su to iskoristile maksimalno, „eksplodirale“ su, a mi smo „pucale“ na svim pozicijama. Smatram da nam je falilo šuteva sa devet metara, ali sada se okrećemo meču sa Slovenijom. Pripremamo se za to, nadamo se najboljem rezultatu.

Bonus video: