Utakmica odluke: Rasmusen sprema Crnu Goru za "rukometni rat"

"Lavice" su sinoć imale napadačko "pomračenje" protiv Dankinja, skoro 18 minuta su bile bez gola, a posljedica je - velikih minus devet (28:19) i poljuljano samopouzdanje pred sjutrašnji duel

8685 pregleda 7 komentar(a)
Rasmusen, Foto: Uros Hocevar / kolektiff
Rasmusen, Foto: Uros Hocevar / kolektiff

Odličnih 50 minuta protiv Francuske, dobrih 30 protiv Danske i dva poraza.

Crnogorske rukometašice izgubile su oba meča u grupi A Evropskog prvenstva, s tim da su u prvom igrale neuporedivo bolje nego u drugom i to je ono što plaši pred utakmicu odluke za plasman u drugu fazu, u utorak sa Slovenijom.

"Lavice" su sinoć imale napadačko "pomračenje" protiv Dankinja, skoro 18 minuta su bile bez gola, a posljedica je - velikih minus devet (28:19) i poljuljano samopouzdanje pred sjutrašnji duel (18.15.

"Odigrali smo dobro protiv Danske do 35. minuta, nakon toga smo promašivali dobre šanse i stvari su krenule kako ne treba. Odstupili smo od plana koji smo imali i od onoga što smo dogovorili da radimo. Fizički smo bili veoma umorni, zadovoljan sam igrom do 35. minuta, a moramo da nađemo odgovor za pad koji nam se desio u nastavku kada smo 17 minuta bili bez gola. Potrebne su nam odbrane golmanki, šutevi bekova sa devet metara, moramo da realizujemo otvorene šuteve, kada to nije slučaj, onda je nemoguće ostvariti pobjedu protiv Francuske ili Danske", kazao je selektor Kim Rasmusen.

Dobra stvar je što i bod donosi ostvarenje cilja i plasman u glavnu rundu - Crna Gora nakon dva kola ima gol razliku -10, dok je Slovenija na -17.

"Moram da istaknem da smo igrali protiv dvije selekcije koje su među četiri najbolje na ovom prvenstvu. Mi sada razmišljamo samo o Sloveniji, to će biti potpuno drugačija utakmica za obje selekcije. Dva tima se odlično poznaju, to je praktično ista kultura, to će biti 'rukometni rat' i to su utakmice koje mi volimo da igramo. Imamo dobru šansu, ali moramo da napravimo iskorak u nekim segmentima igre, moramo da odigramo bolje u nekim djelovima meča. Siguran sam da će djevojke biti spremne, da će pružiti maksimum i to je ono što tražim od njih. Najvažnije je da se držimo našeg plana i da igramo našu igru", rekao je Rasmusen.Biće to četvrti međusobni duel dvije selekcije, a Crna Gora ima sve pobjede u dosadašnjim okršajima – tri su ostvarene u kvalifikacijama, a posljednja u duelu preliminarne faze na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2018. godine, kada je u Nansiju bilo 36:32.

Bonus video: