Majda Mehmedović: Da postavimo zid u odbrani

Obje selekcije imaju po dva poraza, "lavice" jedan tijesan, a drugi ubjedljiv, sinoć protiv Danske (28:19)

3107 pregleda 6 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Anze Malovrh / kolektiff
Majda Mehmedović, Foto: Anze Malovrh / kolektiff

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore u utorak od 18 i 15 igraju "finale" - sastaju se sa Slovenijom u posljednjem kolu grupe A na Evropskom prvenstvu, u direktnom duelu za plasman u drugu fazu.

Obje selekcije imaju po dva poraza, "lavice" jedan tijesan, a drugi ubjedljiv, sinoć protiv Danske (28:19).

"Bilo je mnogo teže igrati protiv Danske nego protiv Francuske. Bile su jače u odbrani i dominantnije tokom čitavog meča. Nažalost nijesmo uspjele da sprovedemo u djelo naš plan, jer je bilo veoma teško. U prvom poluvremenu smo se i nekako držale, ispoštovale ono što je traženo od nas, ali u nastavku je Danska promijenila neke stvari i nijesmo se snašle, bio je evidentan pad u igri i nijesmo mogle da nađemo rješenje u napadu. Tu nesigurnost smo prenijele i u odbranu", kazala je Majda Mehmedović.

Poraz je neugodan, težak, može da utiče na samopouzdanje.

"Poslije svakog poraza je teško, ali mi sportisti smo navikli da to zaboravimo i da spremimo glave za naredni meč. Ne smijemo ostati u prošlosti i razmišljati o Danskoj, već okrenuti misli ka Sloveniji. I Slovenija je mogla da pruži mnogo više u prva dva meča, ali možda su i one razmišljale kao i mi - da će naš međusobni duel biti odlučujući za prolaz", ističe Mehmedović.

Dueli sa Francuskom i Danskom bili su i prvi pod vođstvom novog selektora Kima Rasmusena.

"Sa novim selektorom smo pokušale da sprovedemo neke nove stvari u igri, potrebno je vrijeme da sve to slegne i drago mi je što smo protiv odličnih selekcija kao što su Francuska i Danska, pokazale i pozitivne, ali i loše stvari u igri na koje moramo da obratimo pažnju. Slovenija ima odličnu bekovsku liniju, Stanko, Gros, Omoregi i Lazović imaju dobru saradnju, golmanke su pokazale kvalitet, a krila su im možda najslabija karika, te saradnja sa pivotom. Na bekove moramo da obratimo najveću pažnju i postavimo „zid“ pred našim golom. Tu vidim našu šansu", kazala je Mehmedović.

Crnoj Gori je i bod dovoljan za plasman u drugu fazu šampionata.

Bonus video: