Despotović: Zaslužile smo pobjedu, opuštanje da nam bude nauk

U glavnoj rundi nas očekuju vrhunske reprezentacije. Idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da imamo što da pokažemo i u drugoj fazi - naglasila je igračica Debrecina

5422 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uroš Hočevar/kolektiff
Foto: Uroš Hočevar/kolektiff

Crna Gora je u glavnoj fazi Evropskog prvenstva, a jedna od junakinja pobjede nad Slovenijom je Jelena Despotović.

Dala je pet golova, igrala na poziciji desnog beka, iako je dešnjakinja, a ogroman doprinos je dala u sredini odbrane.

- Odbrana je presudila i činjenica da smo u meč ušle fokusirane i sa velikom energijom. Zaslužile smo dva boda, iako je u drugom poluvremenu došlo do pada koncentracije i možda preranog opuštanja. To treba da nam bude nauk za ubuduće - rekla je igračica mađarskog Debrecina.

Slovenke su u nastavku, kada su gubile osam razlike, krenule na sve ili ništa i napadale sedam na šest. To je dalo rezultat, ali su „lavice” sačuvale trijumf.

- Spremale smo se i za napad Slovenki sa sedam igračica, u nekim trenucima smo to dobro igrale, ali bilo je i padova, možda zbog toga što nemamo veliku rotaciju. Na kraju smo izvukle ono što je najvažnije, a to su dva boda i izborile prolaz u glavnu rundu.

Crna Gora će imati bar još tri utakmice u Herningu. Prva je protiv Švedske u četvrtak, potom slijede Rusija i Španija.

- U glavnoj rundi nas očekuju vrhunske reprezentacije. Idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem da imamo što da pokažemo i u drugoj fazi - naglasila je Despotovićeva.

Bonus video: