Jovanka Radičević: Potvrdile smo da smo pravi tim, ispred nas je svijetla budućnost

Dobile smo malu nagradu za sav trud i rad u prethodnim utakmicama u kojima nam se nije dalo i nismo imale sreće - reklo je sjajno desno krilo, koje je protiv Švedske postiglo 11 golova iz 12 šuteva

10685 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Anže Malovrh/kolektiff
Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Duga pauza zbog koronavirusa i čak 34 dana bez treninga osjetili su se na izdanjima Jovanke Radičević.

Kapitenka Crne Gore nije blistala u dresu Budućnosti, trebalo joj je vremena da uhvati pravi ritam, ali se čini da se bliži top-formi.

To je dokazala sa 11 golova iz 12 šuteva protiv Švedske u velikoj pobjedi “lavica” (31:25).

- Dobile smo malu nagradu za sav trud i rad u prethodnim utakmicama u kojima nam se nije dalo i nismo imale sreće. Srećna sam što smo pokazale karakter bez obzira na tri poraza na prvenstvu, potvrdile smo da smo pravi tim i da je ispred ove ekipe svijetla budućnost - reklo je 34-godišnje desno krilo.

Možda bi se Crna Gora borila i za polufinale ili makar za meč za 5. mjesto da je uzela zaslužene bodove protiv Francuske i Rusije. Ovako, protiv Španije će se oprostiti i možda stići do 7. mjesta na EP.

- Samo mi znamo koliko nam je teško što nismo uzele jedan ili više bodova protiv Francuske i Rusije. Bole te neke stvari kao sportistu, koliko god da se trudiš da ideš dalje. Ipak, izdigle smo se iz svega toga, cilj je bio da se prođe u glavnu rundu i to smo uspjele.

Naravno, glavni cilj je mart i olimpijske kvalifikacije u Podgorici. Rivali su Norveđka, Rumunija i Kazahstan, mjesta u Tokiju ima samo za dvije selekcije.

- Svaka utakmica u glavnoj rundi za nas je važna da se uigravamo za olimpijske kvalifikacije. Imamo karakter i borimo se, nema pravo niko da nam zamjeri jer smo se u svim mečevima borile tokom 60 minuta. Nekad pobijediš, nekad izgubiš, ali najvažnije je da vjerujemo u ovo što radimo i vjerujem da će nam se sve vratiti kad bude najpotrebnije, odnosno u martu - zaključila je Radičevićeva.

Bonus video: