Bojana Popović: Loše smo otvorile utakmicu, to je dovelo do nestabilnosti u odbrani

Nema odustajanja od sistema, borba mora da bude svih 60 minuta, to je jedini način kako možemo da igramo u ovom sastavu - rekla je šefica stručnog štaba Budućnosti

5128 pregleda 6 komentar(a)
Foto: twitter.com/ehfcl
Foto: twitter.com/ehfcl

U svom trećem meču na klupi Budućnosti, Bojana Popović je doživjela prvi poraz.

„Plave” su sve vrijeme jurile Ramniku Vlčeu, ali nisu mogle da izbjegnu poraz u Rumuniji - 25:25 (14:10).

- Očekivale smo tešku utakmicu, mnogo težu nego što je bila ona u Brestu. Vlčea je poznata po tome da je „fajterska” ekipa i da se neće unaprijed predati. Bile smo svjesne toga, ali ne i spremne da „fajterski” odigramo prvo poluvrijeme. Loše smo otvorile utakmicu, što je dovelo do nestabilnosti u odbrani koja je trebalo da bude na višem nivou u prvom poluvremenu - istakla je Popovićeva.

Legenda svjetskog rukometa je zadovoljnija izdanjem u 2. poluvremenu.

- Probale smo u nastavku da se vratimo u odbrambenu formaciju koja nam je dala rezultate u prethodne dvije utakmice. U tome smo uspjele u najvećem dijelu, jer smo ih sveli na samo 11 golova i to je put kojim treba da idemo. Nema odustajanja od sistema, borba mora da bude svih 60 minuta, to je jedini način kako možemo da igramo u ovom sastavu.

Povezani članci

20. Januar 2021.

Budućnost poražena u Rumuniji

Podgoričanke se sjutra vraćaju kući, a već u subotu dočekuju Odenze.

- Mjesecima smo trenirale u „prazno”, jer nije bilo ni takmičarskih, ni prijateljskih utakmica. Onda se „nacrtaju” utakmice u samo desetak dana, a nemamo mnogo igračica u rotaciji, pa je veoma naporno. Svaka čast igračicama na istrajnosti i borbenosti, naročito onima koje su konstantno na terenu. Vrlo je teško da se oporavimo za subotu, jer nas u četvrtak očekuje cjelodnevni put u povratku za Crnu Goru, ali taj ritam je nametnut i moramo da mu se prilagodimo. Najvažnije je da igračice ostanu zdrave, da ne bude povreda, kako onih najiskusnijih, tako i mlađih - zaključila je Popovićeva.

Bonus video: